Urban Cult
Cool tura
marketing

Veliki uspjeh mjuzikla "Život za život"

Prva izvedba duhovnog rock mjuzikla "Život za život" izazvala je pravo oduševljenje publike. Čak dvjestotinjak ljudi, među kojima i poznata pjevačica Sanja Doležal, okupilo se 26. veljače u 20 sati u dvorani Sv. Franje na zagrebačkom Svetom Duhu kako bi prisustvovalo dugoočekivanom  mjuziklu.
"Izvanredno, briljantno! Odgledala sam predstavu u jednom dahu i još sam uvijek pod dojmom. Imajući na umu da se ovdje uglavnom radi o amaterima zvuk je kristalno čist, dikcija savršena, pjevači izvanredni, solisti super, priča suvisla, a narator genijalan. Jedino što mogu jest zamoliti Bezgrešnu da ovaj mjuzikl krene u život i da ga vidi što više ljudi."- rekla je Sanja Doležal, koja od samog početka prati ovaj projekt.

Mjuzikl nadahnut  životom sv. Maksimilijana Kolbea, poljskog redovnika  koji je u logoru u Auschwitzu darovao svoj život za drugoga, kroz devet prizora uspješno dočarava svečev karakter- njegovu poslušnost, vjernost, požrtvovnost, molitvu i neizmjernu ljubav prema Bezgrešnoj.
Kolbe-250px.jpg
Kolbe
Da se šestomjedečni trud cijele postave mjuzikla isplatio potvrdio je vidljivo ganut producent mjuzikla fra Ivan Bradarić: "Gromoglasan pljesak publike zaista je nagrada svima onima koji su silno trudili oko ovog projekta".

Prava zvijezda večeri  bio je zbor "Kolbe" koji je utjelovlio Vojsku Bezgrešne. Tridesetak mladih volontera i zaljubljenika u glazbu svojom su vokalnom izvedbom sasvim zaskluženo izazvali najviše ovacija publike.

Iskusni kazališni glumac Rajko Bundalo izvrsno je odigrao ulogu Franje Gajowniczeka, oca obitelji za kojega se Kolbe žrtvovao, a pohvale su dobili i solisti- Aleksandra Marković u ulozi Bezgrešne, Ante Lučić u ulozi Kolbea, Sanja Bardun u ulozi Sare, Gordan Kovačević u ulozi okupatora, te  logoraši Nikola Pašalić, Vedran Bonačić i Nino Kordić. Soliste i zbor uživo je pratio odličan ansambl "Novo svitanje".

Obitelj Bardun- Sanja, Branko, Iva i Matea  imali su ključnu ulogu u postavljanju ovog mjuzikla, a ova večer, kako kažu,  za njih predstavlja krunu cjelokupnog rada na mjuziklu: "Kada smo kretali s projektom nismo mogli niti sanjati ovako nešto!"- rekao je branko, a Sanja dodala: "Srce mi je veliko kao cijela katedrala. Presretna sam!"

Autor mjuzikla je Daniele Ricci, scenarist Krešimir Tičić, a režiju potpisuje Richard Simonelli, kazališni veteran koji je nedavno dobio nagradu za životno djelo. Organizatori su Hrvatska Provincija sv. Jeronima franjevaca konventualaca, Nacionalni centar Vojske Bezgrešne, časopis Veritas - Glasnik sv. Antuna Padovanskoga  i grupa Novo Svitanje.

Ostale izvedbe mjuzikla su 5. ožujka, 12. ožujka i 14. ožujka na Svetom Duhu te 17. i 18. ožujka u Gradskom kazalištu Komedija.

28. 2. 2013.
Marketing
marketing
Tražiš Posao?
Ponuda
Poslova!

jooble