Urban Cult
Zdravlje
marketing

Uklanjanje bradavica prirodnim putem

Kako ukloniti bradavice prirodnim putem, prije no posegnete za medicinskom terapijom, možete pogledati kroz nekoliko tradicionalnih savjeta.
Bradavice ili veruke su promjene na koži koje nastaju zbog djelovanja humanog papilomavirusa u epidermisu kože. HPV izaziva hiperplaziju epitela i različite promjene na stanicama. Same po sebi nisu opasne, no mogu se proširiti i onda uzrokuju ozbiljnije probleme. Osim službenih medicinskih rješenja, postoje i "zelene" metode uklanjanja bradavica, koje imaju jednako pozitivan učinak, piše Ordinacija.hr.


Bradavice se mogu javiti i na delikatnim i osjetljivim dijelovima tijela, što onda zadaje dodatne glavobolje. Ova kožna infekcija zahtijeva posebnu skrb i učinkovite tretmane kako bi se smanjile šanse ponovnog nastanka. Evo nekih od najpopularnijih domaćih pripravaka za borbu protiv bradavica:

Češnjak. Ova biljka čudotvorno djeluje na sve kožne probleme, uključujući i bradavice. Ima snažan protuvirusni učinak, te u isto vrijeme djeluje antibakterijski. Zato se često koristi pri detoksifikaciji tijela, te za liječenje sličnih tegoba.

Protiv bradavica češnjak se koristi na sljedeći način - jednostavno zgnječite dva do tri režnja češnjaka. Kada dobijete glatku pastu, premažite njome mjesto na kojem se nalazi bradavica i pustite odstajati tri do četiri sata - nakon toga isperite češnjak vodom. Ovaj ritual ponavljajte svaki dan dok ne vidite željene rezultate.

Limunov sok
. Svježi sok limuna odličan je antioksidans, te se zato koristi u raznim tretmanima – i kao beauty proizvod i kao lijek. Protiv bradavica se također možete boriti limunovim sokom, i to uz pomoć ovog jednostavnog recepta; iscijedite sok svježeg limuna i samo ga nanesite na bradavicu. Pustite stajati 20 minuta i isperite običnom vodom. Za bolji učinka limunov sok nanosite na bradavicu dva puta dnevno. Kiselina u limunu idealno neutralizira kožne izbočine, a rezultate ćete vidjeti već kroz nekoliko tjedana.

Aloe vera. Aloe vera jedna je od najljekovitijih biljaka, a možete ju uzgajati i sami. Koristi se za liječenje čitavog niza kožnih oboljenja, a protiv bradavica poželjno ju je koristiti dva do tri puta dnevno. Obavezno koristite prirodnu aloe veru, a ne varijantu koja sadrži dodatke. Možete uzeti i lišće aloe vere i iz njih iscijediti ljekoviti i osvježavajući gel. Tretman ponavljajte barem tjedan dana, kako biste se riješili neuglednih bradavica. 
 
Gdje su najčešće pojavljuju?

Obične bradavice (verrucae vulgares) mogu se pojaviti bilo gdje na koži. Ipak su najčešće lokalizirane na mjestima pritiska na kožu kao što su prsti, laktovi, koljena ili tabani. Često se nalaze ispod nokta i tada su izrazito bolne. Izgledaju kao oštro ograničeni čvorovi čija je površina gruba, mogu biti pravilnog, okruglog ili nepravilnog oblika. Različite su boje, žute, svijetlosive, smeđe ili sivocrne. Veličina varira od nekoliko milimetara do otprilike 1 centimetar.
Marketing
marketing
Tražiš Posao?
Ponuda
Poslova!

jooble