Urban Cult
Lifestyle
marketing

Tijelo nas odaje kad nam se netko sviđa

Postoje cijeli niz znakova koje naše tijelo odašilje nesvjesno, a koji jasno pokazuju da li nam se netko sviđa ili ne, ukoliko možete prepoznati te znake jasno ćete znati kada se sviđate nekoj osobi.
Kako tvrde stručnjaci, žene koriste oko pedesetak pokreta kojima muškarcu daju do znanja da im je privlačan, za razliku od muškaraca koji govor tijela koriste u manjoj mjeri. Većina pripadnica ljepšeg spola vrlo dobro čita govor tijela. No, ako kojim slučajem ne spadate u tu grupu, evo onih najočitijih znakova kojima vam muškarac poručuje da je 'pao' na vas.

● Čim ugledamo nekoga kome se sviđamo, naše se obrve podižu i spuštaju, ako muškarac osjeća isto, uzvratit će na isti način. Čitava ta igra ne traje ni sekundu i događa se svugdje u svijetu, svim ljudima koji gaje simpatije jedno prema drugome, bez obzira na dob ili rasu. Podizanjem obrva i oči se više otvaraju, a na taj način izgledaju zavodljivije, bistrije, veće, pristupačnije... Dakle, kontakt očima prilikom susreta može vam puno otkriti, a potrebno je manje od sekunde nakon što su vam se pogledi sreli da vam bude jasno.

● Ako se muškarcu sviđa ono što vidi, blago će i automatski nakratko razdvojiti usne. Dakle, ako je podigao obrve i razdvojio usne, čitavo lice će dobiti pristupačniji i prijateljski izraz.

● Kada se muškarcu sviđa žena, pokušat će privući njezinu pažnju. Na koji će to način učiniti ovisi o samom muškarcu. Neki su čak u tim situacijama u stanju napraviti klauna od sebe ne bi li se istaknuli i bili primijećeni.

● Ako je od onih koji nosi odijela i kravate, u društvu žene koja mu se sviđa pokušat će je namjestiti iako joj namještanje ne treba, a na stranici ivillage.com navode da je to ekvivalent ženskom oblizivanju usana. A nije samo kravata ta koju će namještati i dirati, to rade i s kosom te s čarapama, sve zato jer žele biti sigurni da je sve na svom mjestu.

● Dok stoji ispred žene, muškarac će zauzeti stav kojim se želi prikazati u najboljem mogućem svjetlu ističući sve svoje tjelesne atribute. Ženi će pokloniti punu pažnju s namjerom da joj se približi još više. Smješkat će se, a kontakt očima će pokušavati zadržati što duže.

● Pogledom će skenirati tijelo žene, neki stručnjaci to nazivaju 'vizualnim putovanjem'. Iako je dobro promotrio ženu koja mu se svidjela na prvi pogled, to je učinio neprimjetno, no ovaj put htjet će joj dati do znanja da je skenira pogledom, što znači da u njoj vidi potencijalnu seksualnu partnericu.

● U knjizi Superflirt Tracey Cox, između ostalog, navodi i da će muškarac ispružiti noge prema ženi na koju je 'pao'. A ako ima prekrižene noge, stopala će usmjeriti prema ženi.

● S obzirom da je muškarac pomalo nervozan u društvu žene koja mu se sviđa, poigravat će se gumbima na kaputu ili će raditi nešto slično.

● Ako je na nogama, u tim situacijama muškarac često ima ruke na bokovima, što upućuje na samopouzdanje, a na taj način ženi pruža priliku da ga dobro promotri.

● Ako je zainteresiran muškarac će prilikom razgovora dodirivati uši ili će trljati obraze, a to upućuje na nervozno uzbuđenje i često se još naziva autoerotskim dodirima. Kada smo u društvu osobe koja nam se sviđa, naša koža i usne postaju ekstremno osjetljivi na dodir i ostale stimulacije. Ako je osoba pušač, češće će posezati za cigaretom, ako ispija nešto, želja za gutljajima će se povećati. Često muškarci i žene u društvu osobe koja ih privlači dodiruju vlastite usne ističući na taj način želju za poljupcem.

Sve u svemu, ponekad nismo ni svjesni koliko nas naši pokreti otkrivaju. U većini slučajeva, ako se bar malo potrudimo, lako možemo zaključiti privlačimo li nekoga ili ne. Žudnja za nekim tko nam je privlačan teško se u društvu te osobe može sakriti.
Marketing
marketing
Tražiš Posao?
Ponuda
Poslova!

jooble