Urban Cult
Cool tura
marketing

Premijera predstave "Istovremeno drugi" Matije Ferlinana

Riječ je o eksperimentalnom projektu, trećoj predstavi istraživačke trilogije kojoj su prethodili "Samice" i "Nastup".
Eksperimentalni projekt "Istovremeno drugi" temelji se na istraživačkom sustavu kojeg je Matija Ferlin započeo u projektu "Nastup", svojoj prvoj koreografiji za više plesača, a nastavio u "Samicama", svojoj prvoj režiji temeljenoj na tekstualnom predlošku.

Razvijajući dalje plesački sustav baziran na kreaciji tijela lišenog prethodnog plesnog znanja te nastavljajući svoj interes za istraživanje odnosa  pokreta i jezika, autor u novoj koreografiji koja nastaje na granici dramskog i plesnog izričaja, želi spojiti iskustvo i znanja steknuta kroz rad na spomenutim projektima.

Želeći istražiti narativne mogućnosti apstraktnog pokreta, lišenog deskriptivnih kvaliteta i konotativnih svojstava, u sudaru s vrlo konkretnim dramskih govorom kao nositeljem značenja, ideja je pomaknuti granice ustaljene kreacije i percepcije kazališnog događaja, kroz stvaranje tjelesnih ekspresija koje tekst neće podržati na način na koji smo naviknuli u klasičnom kazališnom izričaju.

Autorica teksta je Jasna Žmak, scenograf Mauricio Ferlin, a ostatak autorskog tima čine Goran Ferčec, Tina Ivezić, Danko Stjepanović i drugi. U predstavi nastupaju Claudia Fancello, Tomislav Feller, Liz Kinoshita, Roberta Milevoj i Matija Ferlin.

Premijera predstave "Istovremeno drugi" održat će se 25. listopada u Istarskom narodnom kazalištu – Gradskom kazalištu Pula.

24. 9. 2012.
Marketing
marketing
Tražiš Posao?
Ponuda
Poslova!

jooble