Urban Cult
Gadgeti
marketing

Leap 3D zamjenjuje miša, tipkovnicu, Kinect…

Tehnologija američkog start-upa omogućuje submilimetarsku preciznost, podržava pokrete poput pinch-to-zoom i nagovještava nove aplikacije, koje će Kinect i slične uređaje poslati u ropotarnicu povijesti, piše CNET.
Leap 3D, kako je nova tehnologija nazvana, će razvojnim programerima omogućiti stvaranje aplikacija kojima ćemo upravljati pokretima ruku, pa čak i prstiju. Razvila ju je tvrtka Leap Motion iz San Francisca.

Sastoji se od malog USB uređaja i sofisticirane softverske platforme. Očekuje se da će koštati 70 dolara (oko 400 kuna), no neće se pojaviti na tržištu prije početka iduće godine.

Skok je naprijed u odnosu na dosadašnju tehnologiju zato što omogućuje kontrolu upravljanja na računalu s preciznošću do u stotinku milimetra, a uvodi i podršku za pokrete koji nisu vezani s dodirom.

Sustav stvara trodimenzionalni interaktivni prostor, precizniji od zaslona osjetljivog na dodir ili miša, podjednako pouzdan kao tipkovnica, prenosi tportal. Može prepoznati čak i vrlo male pokrete prsta, što moguću primjenu širi na mnoga područja mimo igara, od arhitekture do kirurgije.

Može, recimo, biti korišten za navigaciju operativnim sustavom i web pretraživačima, zumiranje na zemljovidima, izradu i interakciju s trodimenzionalnim modelima, precizno dvo i trodimenzionalno crtanje, upravljanje složenim trodimenzionalnim vizualizacijama podataka, potpisivanje digitalnih dokumenata...
A to je tek početak. Leap Motion, koji očekuje rundu financiranja vrijednu 12,7 milijuna dolara (oko 72,3 milijuna kuna), namjerava oko svoje tehnologije izgraditi otvoreni eko-sustav koji će podržavati velik broj aplikacija drugih proizvođača.

Zanimanje u programerskoj zajednici već je sad poprilično. U Leap Motionu tvrde kako im je pristiglo više od tisuću upita te očekuju kako će njihov broj eksponencijalno rasti. Kako bi popularizirali Leap 3D, uskoro će poslati 15 do 20 tisuća besplatnih programskih paketa za razvoj.

22. 5. 2012.
Marketing
marketing
Tražiš Posao?
Ponuda
Poslova!

jooble