Urban Cult
Sex life
marketing

Kako utjecati na spol djeteta?

Zasigurno je kod najvećeg broja ljudi najvažnije zdravlje djeteta, a spol je sasvim sporedna stvar, postoji onaj manji broj parova koji iz određenih razloga priželjkuju dijete baš određenog spola. Za njih donosimo nekoliko savjeta koji nisu znanstveno utemeljeni, ali tradicijski i statistički mogu podržavati svoju primjenu.
Sama priroda se pobrinula za to da omjer dječaka i djevojčica bude uravnotežen. U današnje vrijeme kada je spol djeteta moguće doznati još za vrijeme trudnoće, mnogi parovi prakticiraju tu mogućnost. Međutim, neki roditelji, pogotovo oni koji već imaju djecu posebno priželjkuju rođenje baš djevojčice ili pak dječaka.

Iako nisu razvijene nikakve znanstveno potvrđene metode, postoje određeni trikovi za koje se vjeruje da je moguće utjecati na spol djeteta. Tako se vjeruje da se unošenjem mliječnih proizvoda u organizam povećava se postotak za dobivanje djevojčice, dok će žene koje jedu slatku i slanu hranu najvjerojatnije roditi dječaka.

Žene koje žele dobiti djevojčicu prije svega bi trebale jesti više sira, odlučiti se za dijete u nešto starijoj dobi, voditi računa o ovulaciji, preskakati doručak te prakticirati određene poze u seksu, a postoji i nekoliko stvari kojima i muškarci mogu pridonijeti rođenju kćeri.

Vjeruje se kako upravo konzumacija određene hrane utječe na spol bebe te da se na spermu može utjecati na samome početku trudnoće. Stoga se ženama za rođenje djevojčice preporučuje konzumiranje vegetarijanske hrane te one mliječnoga porijekla, a trebale bi izbjegavati namirnice kao što su banane te slanu hrana poput šunke i slanine. Naime, statistike pokazuju da žene koje prakticiraju vegetarijansku prehranu najčešće rađaju djevojčice.

Osim izbora određenih namirnica, ženama se za rođenje djevojčice preporučuje i odgađanje majčinstva. Naime, znanstvenici vjeruju da žene s većom razinom testosterona imaju veće šanse za rođenjem muškoga djeteta. Pošto razina testosterona opada tijekom godina, ženama u kasnijoj dobi će porasti šansa za rođenjem djevojčice.

Postoje i neke stvari koje i muškarci mogu učiniti kako bi povećali šanse da postaju očevi kćerima. Tako znanstvenici ističu stres na poslu kao odličan način smanjivanja razine testosterona kod muškaraca te u većini slučajeva očevi zaposleni na stresnim radnim mjestima dobivaju kćeri.

Osim razine testosterona veliku ulogu ima i određivanje vremena začeća. Naime, vjeruje se da bebe začete vrlo blizu vremenu ovulacije su uglavnom dječaci dok se djevojčice rađaju ukoliko su začete dva do tri dana nakon ovulacije.

Za rođenje ženskoga djeteta muškarcima se preporučuje nošenje uskoga donjeg rublja te prakticiranje toplih kupki. Naime, upravo to 'uništava' Y kromosom koji je odgovoran za začeće dječaka, a time se automatski povećava broj X kromosoma neophodan za začeće djevojčice.

Iako će se gotovo svi nutricionist složiti kako preskakanje doručka niie zdravo, znanstvenici tvrde da žene koje unose manje kalorija u organizam povećavaju šansu za rođenjem ženskoga djeteta, piše tportal.

Vjeruje se kako određene poze u seksu imaju utjecaj na spol djeteta, a tome u prilog ide i podatak da su Y kromosomi, za razliku od X kromosoma znatno brži plivači. Stoga se za začeće djevojčice preporučuje misionarski položaj ili položaju u kojem je žena na muškarcu.
Marketing
marketing
Tražiš Posao?
Ponuda
Poslova!

jooble