Urban Cult
Gadgeti
marketing

Hakirajte prostor MM centra vlastitim idejama

Nakon kustoske radionice s Joannom van der Zanden na kojoj su se osmišljavali novi kustoski prijedlozi za program MM centra, pozivaju se zainteresirane osobe na besplatnu ARTDUINO radionicu, koja će se održavati od 31. ožujka do 3. travnja u MM centru.
Riječ je o prvoj radionici u sklopu nove programske struje MM centra koja će se baviti novim medijima, medijskim umjetnicima i projektima. Predstavljamo vam Artduino, open-source programabilni mikrokontroler napravljen s ciljem da bude jednostavan za programiranje i povezivanje s drugim uređajima. Arduino se može koristiti kao zasebno računalo sposobno komunicirati s okolinom i obrađivati podatke ili kao sučelje između računala i vanjskih komponenti (senzora, tipki, drugih uređaja).

‘Zar ne bi li bilo super kada bih mogao ući u svoju sliku i pričati sa svojom skulpturom? Zamisli da si Alisa u zemlji čudesa dok ti grijač za vodu pjevuši omiljenu stvar...
Razvij svoj vlastiti aktivni umjetnički rad, hakirano kućno pomagalo, mi ćemo ti pomoći!


ARTDUINO RADIONICA

za početnike i srednje iskusne
za studente, umjetnike, programere, znatiželjne entuzijaste

Voditelji: Igor Brkić i Ivan Marušić Klif
Prostor: MM centar Studentskog centra, Savska 25
Vrijeme: 31. ožujka – 3. travnja
             31. ožujka i 1.  travnja / 18-21h /
             2. i 3. travnja / 13-19h /

(termini su okvirni, a malo će se prilagođavati prema potrebama sudionika radionice)

Tijekom četiri dana polaznici će naučiti osnove upotrebe Arduina odnosno kako pomoću njega realizirati vlastite ideje i projekte.

Polaznici će potom formirati manje grupe od 2-3 osobe, definirati radni zadatak (uređaj, instalacija, gadget….) i pokušati ga realizirati. Zadnji, četvrti dan radionice je prezentacija projekata i tulum!   Svrha radionice je upoznavanje polaznika sa razvojnom platformom Arduino koja omogućuje jeftin i jednostavan način za dodavanje u raznovrsne projekte: od audiovizualnih instalacija do izrade jednostavnih kontrolera i igračaka. Radionica je vrlo praktična te omogućuje polaznicima da vlastitim intervencijama ostave trag u prostoru foyera MM centra!
Materijal za rad osiguran! RADIONICA BESPLATNA!

Izazov:
Hakirati prostor MM centra vlastitim idejama i stvoriti "interaktivnu artduino instalaciju" u foyeru MM centra.
Suradnja umjetnika i tehničara. Rješavanje problema komunikacije među ljudima iz različitih područja..

Za ovu svrhu su osigurani Arduino uređaji te kolekcija različitih senzora (senzor vibracije, senzor osvijetljenosti, senzor pritiska, senzor udaljenosti) i drugih elektroničkih komponenti.

Poželjno je da ne znate previše :)
Poželjno je da ste osoba spremna zasukati rukave i baciti se u prljavi posao spajanja žica; da nemate strah od povremenog razmišljanja. 

Broj polaznika je ograničen stoga se prijavite što prije, odnosno do 29.ožujka, s kratkom biografijom i kontaktima na edukultura.sc@gmail.com!  
Marketing
marketing
Tražiš Posao?
Ponuda
Poslova!

jooble