Urban Cult
Film
marketing

Gimnazijalci snimaju prvi hrvatski glazbeni film

Nakon pet vrlo uspješnih humanitarnih koncerata za Kuću svetog Josipa iz Hrvatskog Leskovca, učenici i djelatnici Gimnazije Tituša Brezovačkog započinju snimanje prvog hrvatskog glazbenog filma.
Gimnazijalci su u pomoć pozvali bivše kolege, njihove roditelje, nekadašnje profesore i okupili ekipu glazbenika i filmaša koja želi i može ostvariti ovaj zahtjevni projekt. Tako se rodila ideja o snimanju prvog domaćeg glazbenog filma radnog naziva "Kiša", namijenjenog širokoj publici koja voli glazbu, ples i mjuzikle, a dodatna namjena filma je promicanje ideje pomaganja potrebitima, siromašnima i ljudima u nevolji te promicanje ideje volontiranja među mladima.

Redateljsku palicu Kiše preuzeo je Miroslav Mirković, a producent je Damir Kovačić. Scenarist filma je bivši učenik Gimnazije Tituša Brezovačkog Borna Vujčić koji je već pokazao izvrsnost pisanjem dramskog predloška za mjuzikl "Pobuna osjećaja" (izveden 19. ožujka 2012. godine u zagrebačkom kinu Studentski centar).
Za potrebe filma Ante Grossi, Dino Jelusić i Stribor Jurčić stvaraju autorsku glazbu prilagođenu scenariju, dok su za koreografiju zaduženi proslavljeni koreograf i plesač Dinko Bogdanić te Tomislav Habulin.

18. 10. 2012.
Marketing
marketing
Tražiš Posao?
Ponuda
Poslova!

jooble