Tri skladbe, stotinjak Filharmoničara i samo jedan Maestro... Kazushi Ôno!
Zagrebačka filharmonija s velikim veseljem, a Zagreb s posebnim nestrpljenjem dočekuju jednoga od "najfascinantnijih muzičkih umova našega doba" - jednog i jedinstvenog maestra Kazushija Ônoa! Punih šest godina kao šef dirigent oblikovao je povijest našega br. 1 simfonijskog orkestra - Zagrebačke filharmonije i bio pravi miljenik zagrebačke publike.

Nakon Zagreba osvojio je i Karlsruhe, pa Bruxelles, da bi se od 2008. nastanio u Lyonu, gdje je u tamošnjoj operi preuzeo mjesto prvog dirigenta. Posljednje gostovanje u Zagrebu zabilježio je 2004., a danas je i počasni dirigent Tokijske filharmonije. Pariški Le Figaro tvrdi da je - "fenomen", a Süddeutsche Zeitung da je - "čudo". A ukoliko mislite da je posrijedi pretjerivanje, ne propustite koncert u Bijeloj oktavi 4.3. na kojem ćete se uvjeriti da je maestro Ôno upravo to!

Večer će otvoriti blještavom uvertirom Rimski karneval Hectora Berlioza, a nastaviti trima scenama iz skladateljeve monumentalne dramatske simfonije Romeo i Julija, koja potvrđuje vizionarski duh i genijalnost ovoga prvog među velikim majstorima modernog simfonijskog orkestra. Drugi dio koncerta maestro Ôno rezervirao je za izvedbu Pete simfonije ruskog majstora Sergeja Prokofjeva, "himnu slobodnom i sretnom Čovjeku" koja je po prvi put izvedena sredinom siječnja 1945. u Velikoj dvorani Moskovskoga konzervatorija, uz topničku kanonadu zbog rata koji se bližio kraju.

"Bezbroj glazbenih doživljaja" očekuje nas na najnovijem koncertu u Bijeloj oktavi Zagrebačke filharmonije. I jedan Maestro - kojega jednostavno ne smijete propustiti!

Poklanjamo dvije ulaznice za ovaj koncert!!!

Javite se na našu redakciju sa imenom i prezimenom te navedite naziv koncerta za koji se javljate!

Mailove šaljite na info@urbancult.hr.