Na veliko platno Art-kina stiže kultni Rocky iz 1976. godine koji je vinuo u zvjezdano nebo Hollywooda tada nepoznatog Sylvestera Stallonea. Ulaznice su u prodaji, a broj mjesta je ograničen!
Program Kultno kino u listopadu na veliko platno Art-kina donosi prvi dio priče (od ukupno šest!) o najvećoj filmskoj boksačkoj zvijezdi – Rocky (1976.). Projekcija filma održava se u četvrtak, 29. listopada u 20 sati. 

U režiji Johna G. Avildsena te uz legendarnu ulogu Sylvestera Stallonea (ujedno i autora scenarija), film prati uspon boksača Rockyja Balboe. Rocky je u konačnici nagrađen trima Oscarima, uključujući i onaj za najbolji film, a snimljen za samo 1,2 milijuna dolara, postao je hitom godine, uz zaradu veću od 117 milijuna dolara.  

Film donosi put do ostvarenja američkog sna Rockyja Balboe, neobrazovanog i dobrodušnog boksača talijanskog porijekla iz radničke klase koji radi kao ubirač dugova u siromašnim četvrtima Philadelphije. No mali klupski borac dobiva svoju životnu priliku – borbu u teškoj kategoriji protiv svjetskog prvaka Apolla Creeda. 

Ulaznice za Kultno kino mogu se rezervirati putem e-pošte (ulaznice@art-kino.org), a kupiti na blagajni Art-kina svakoga dana sat vremena prije početka prve projekcije ili putem platforme ulaznice.hr. Više potražiti na https://www.art-kino.org/hr/film/rocky  

(Marta Ban)
28. 10. 2020.