Uvijek rado viđeni gosti Saxa Citizen Dick spremaju ovaj petak, 9. listopada,  petu po redu intimnu akustičnu grunge večer uz najveće hitove velikana poput Nirvane, Pearl Jama, Alice In Chainsa i mnogih drugih bendova grunge revolucije prve polovice 90-ih godina prošlog stoljeća. 
Cijena ulaznice u pretprodaji je 40 kn, a na ulazu će koštati 50 kn i mogu se kupiti tijekom radnog vremena Saxa. U prodaji će se naći ograničen broj ulaznica da bi se zadovoljile sve epidemiološke mjere i preporuke koje uključuju i dovoljne razmake između posjetitelja ovog koncerta. Koncert je sjedećeg karaktera. Klub se otvara u 20 sati, početak koncerta je u 21.   

Iza imena Citizen Dick krije se četvero Splićana koji pripadaju sada već zreloj generaciji rođenoj 80-ih godina, a odrasloj kroz 90-e uz zlatno doba grungea. Za svoj gušt odlučili su osnovati grunge tribute band, ali ne bilo kakav. Ovaj bend svira klasike grungea isključivo u unplugged verzijama. 

Razlog toj odluci pronalaze u tome što pjesme Alice In Chains, Nirvane, Pearl Jama ili Stone Temple Pilotsa i Soundgardena zbog svojih rock, punk i metal aranžmana često zaobilaze ljubitelje nešto “mekšeg” zvuka. Same pjesme su nerijetko pokazale da imaju u nekim slučajevima još i veću kvalitetu u svojim “ogoljenim” akustičnim verzijama, što vjerno pokazuju i nastupi originalnih grunge bandova u “MTV unplugged” seriji koncerata. 

Ova ekipa će definitivno približiti tu atmosferu vizualno i glazbeno. Kad se tome pridoda da se koncert održava u Saxu, prostoru koji sam po sebi ima taj poseban ugođaj dnevne sobe, može se očekivati ne tako učestali doživljaj koji će zasigurno zadovoljiti sve štovatelje grungea kao i “unplugged” formata!

(Perica Štefan)
8. 10. 2020.