Program Javne galerije poziva Vas na otvaranje izložbe autora Mane Mei – Poslojavanje, u  četvrtak 11.06.2020. u galeriji Siva, Pierottijeva 11,  od 20.00 sati. Izložba se može pogledati svaki dan osim nedjelje, do 16. lipnja od 17-20.00 sati.
Poslojavanje

Sloj po sloj-u ovom slučaju-slika.

U vječnoj potrazi za nečim novim i drugačijim, stavljam na sebe još jedan sloj.

Stavljam na platno novi sloj boje, mijenjam teksturu. Kontempliram, eksperimentiram, promatram. Nisam zadovoljan ali nastavljam dalje. Novi sloj. Zadovoljniji. Još jedan sloj, druga boja. To je to.

Svaki novi rad je novi sloj, nova mogućnost, novo promišljanje te novi početak. Iako je rad završen, sloj ostaje. Po potrebi se može zagrebati da bi se do njega ponovno došlo, da opet izađe na površinu, vraćajući se u taj trenutak u kojem je nastao.

Izložba sadrži 13 apstraktnih radova nastalih u periodu od tri mjeseca u prostoru galerije Siva. Vrijeme korone, karantene, samoizolacije, socijalne distance. To sve zajedno odigralo je veliku ulogu u realizaciji ovih radova i oni sigurno u sebi nose proživljeno iskustvo. Tehnika je kombinirana, svi radovi nastali na izložbi zapravo su spoj svih dosadašnjih tehnika s kojima je autor radio, samo upotrebljenih drugačije, u svrhu eksperimentiranja i pronalaženja novih načina za kreativno izražavanje.


Mane Mei (pravim imenom Mario Miličić) pripada novoj generaciji suvremenih street art umjetnika koji se osim grafitima i raznim uličnim intervencijama bave i drugim vidovima vizualnih umjetnosti.

Premda je na grafiti sceni aktivan još od kasnih devedesetih, kao Mane Mei počinje objavljivati radove tek krajem 2013. godine. Tada su se njegova istraživanja i iskustva rada na ulici uobličila u sada već i široj publici prepoznatljiv rad koji se može pronaći na raznim lokacijama diljem Hrvatske. 

Kao i mnogi drugi istaknuti predstavnici novije grafiti subkulture Mane Mei svoj rad više ne ograničava samo na ulične prostore već u nekoliko navrata okupira i one galerijske. Izlagao je tako na nekoliko samostalnih i skupnih izložbi te sudjelovao na brojnim street art festivalima.

(Sanja Burlović)

9. 6. 2020.