Autonomni kulturni centar Attack kroz program Galerija Siva poziva Vas na otvaranje izložbe Zorane Unković - Mapiranje (pod)svjesnog u četvrtak 04.06.2020. od 20.00 sati. Izložbu možete pogledati svaki dan osim nedjelje, do 10. lipnja od 17-20.00 sati.
Zorana Unković, rođena 12.11.1988. u Splitu. Magistrirala 2014. godine na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu, na nastavničkom odsjeku pod mentorstvom prof. Matka Vekića i prof. Emila Tanaya.

Diplomirala 2015. godine u Centru za ženske studije pod mentorstvom kustosice Leile Topić.

Do sada izlagala na brojnim grupnim i 4 samostalne izložbe.
Nakon par godina stagnacije od institucionalne forme izlaganja i većeg fokusa na uličnu umjetnost, ponovno se vraća mediju slike i crteža u (donekle) tradicionalnom smislu riječi.   

“MAPIRANJE (POD) SVJESNOG” serija je crteža manjeg formata kojima je zajedničko utjelovljavanje unutarnjeg spektra emocija/impresija/iskustava.

Materijaliziranje mnoštva svakodnevnih senzacija s kojima se većina nosi, a malo tko o njima progovara. Strah od neuspjeha, nemoć, krivnja, zavist, duboka tuga-samo se neke od emocija kroz koje prolazimo kroz kreativne (a, i životne) procese i blokade koje nas odvlače od sebe, kojima ponekad ne znamo dati pravo ime, koje se skrivaju i u onima oko nas samih.

Mentalna, emocionalna i duhovna higijena zahtijeva suočavanje sa svime onime što jesmo. “Mapiranje (pod) svjesnog” predstava je u kojoj su glavni akteri svjetovi mog unutarnjeg univerzuma.(Sanja Burlović)

30. 5. 2020.