Pop senzacija Lady Gaga pobjednica je MTV EMA 2010 održane u Madridu u Španjolskoj.
Gaga je osvojila tri nagrade u kategorijama za najboljeg pop izvođača, najboljeg ženskog izvođača i najbolju pjesmu, a publici se zahvalila putem satelitske veze iz Budimpešte gdje je na koncertnoj turneji Monster Ball u sklopu koje je u petak priredila spektakl u zagrebačkoj Areni.  

Justin Bieber je osvojio dvije nagrade, pobijedivši u kategoriji za najboljeg muškog izvođača, te za najobećavajući izvođač.  

Kao što smo ranije najavili Bon Jovi su dobili prvu nagradu ikad dodijeljenu za globalne ikone koja se dodjeljuje izvođačima za ukupan doprinos u glazbi.  

Eminem je svojoj kolekciji nagrada pridodao nagradu za najboljeg Hip Hop izvođača, dok je Ke$ha primila nagradu za najboljeg novog izvođača. Katy Perry je dobila svadbeni poklon u vidu EMA nagrade za najbolji video, a punk bend Paramore su trijumfirali u kategoriji najboljeg alternativnog benda.  

Najbolji europski izvođač je talijanski Marco Mengoni i na kraju, Shakiri je dodijeljeno posebno priznanje oslobodite svoj um za predanost i posvećenost da edukaciju za djecu širom svijeta bude dostupnija.  

Kao i uvijek MTV EMA pobjednici su izabrani na osnovu glasova koje su im dali fanovi širom planeta.