Slavni pijanist, miljenik zagrebačke publike Eugen Indjić doslovno je "zasjao" u velikom Trećem klavirskom koncertu Sergeja Rahmanjinova!
Glazbeni kritičari ne zovu uzalud Treći "Mount Everestom" među klavirskim koncertima i bio je to doista veličanstven pijanistički "uspon" genijalnom partiturom slavnog ruskog pijanista i skladatelja.

No svi oni koji su zajedno s Indjićem u petak 5.11. dospjeli do vrha, postali su bogatiji za jedno veliko glazbeno iskustvo i večer ispunjenu s "bezbroj glazbenih doživljaja" - baš kao što glasi i ovosezonski slogan Zagrebačke filharmonije.

Tako je veliki Indjić još jednom potvrdio da je svjetska klasa, kako ga je svojevremeno označio njegov dugogodišnji mentor i prijatelj, slavni pijanist Arthur Rubinstein. Svi koji su u petak uvečer komfor sobne fotelje zamijenili sjedalima u dvorani Lisinski, doista nisu požalili.
Ravnatelj zagrebačke filharmonije Miljenko Puljić i veleposlanik SAD-a u Hrvatskoj James B. Foley sa suprugom
Bila je to Bijela oktava obojena strasnim notama Rahmanjinovljeve glazbe, ali i one iz majstorskog pera bonnskog majstora Ludwiga van Beethovena, čiju smo Prvu simfoniju slušali pod palicom mladog i već etabliranog dirigenta Rossena Gergova. Poseban gost večeri bio je američki veleposlanik u Hrvatskoj James B. Foley, koji je svojom nazočnošću uveličao ovu posebnu večer.

A nakon svjetskih pijanista Nikolaja Luganskog, Ive Pogorelića, a sada i Eugena Indjića, u sezoni "jednog orkestra" - Zagrebačke filharmonije red je došao na violončeliste...

U petak, 19.11. u Zagreb stiže - "Briljantni Antonov"!