Obzirom da je ovogodišnja tema: Velike obljetnice hrvatskih muzeja, iskorištena je prilika da se provede promocija završnog kritičkog vodiča kroz programe u 2019. godini kojima je obilježena 100. godišnjica rođenja Slave Striegla i kroz koju su predstavljeni segmenti fundusa iz različitih rakursa, ali i koji nude novi uvid u Strieglov opus.    
Kao sastavni dio promocije, održat će se i mini simpozij u kojem će izlagači biti autori izložbi koje su održane i u kojima su sudjelovali tijekom 2019. godine.

Također je Gradska galerija Striegl dobila na posudbu i stručnu obradu Kolekciju Mihelčić u kojoj se nalazi 112 Strieglovih radova koje je ova obitelj naslijedila upravo od samog umjetnika. U Noći muzeja otvorit će se izložba pod nazivom: ''Striegl iz kolekcije Mihelčić'' kojom će se nastojati apostrofirati važnost unapređivanja veza između privatnih kolekcija i javnog muzejskog sektora.

Po prvi puta u Noći muzeja predstavit će se novi prostorni koncept Gradske galerije Striegl, koji se sastoji od dnevnog boravka i male stručne biblioteke u kojem će se moći nabaviti i ovogodišnje, novoproducirane promidžbene materijale!

Poseban i neprocjenjiv noćni program počinje u 21,00 sat s obnavljanjem nekada poznatih sisačkih ''čajanki/plesnjaka'' koji je prigodno nazvan ''Holandska čajanka'', a koji će se održati u društvu sisačkog benda L.H.D.!

Dođite na druženje u posve umjetničkom i kreativnom, ali i opuštenom kontekstu, još uvijek novog i svježeg galerijskog prostora na 1. katu Holandske kuće.       

 L.H.D.
Instrumentalni r'n'r trio L.H.D. samo je naizgled novi bend budući da ga čine Lada, Hrvoje i Dinko, glazbenici s preko dvadeset godina iskustva, nekima poznati kao članovi ugaslih The Bambi Molestersa. Trio isprepliće utjecaje nekoliko žanrova: garage, soul, exotica, surf, psihodelije i tvore jedinstven i svjež novi zvuk.

Novi, dvostruki A - singl, objavljen krajem 2019. godine sadrži dvije pjesme: Boiling Water, Dreamy Girl i This Caramel Should Cover The Earth. Objavljen je za nezavisnu etiketu Dirty Old Label zajedno s novom bendovskom podetiketom, Red Drum, kao digitalno izdanje, dostupno za besplatni download, te kao klasični 7“ vinil. 

Snimljen je u Sunday Studios u ožujku 2019. godine tijekom snimanja demo verzija pjesama za novi album Off The Grid, koji ujedno i najavljuje. 

Kako bi bilo najbolje opisati o čemu je riječ?
L.H.D.: „Nove pjesme su potpuno svježe, otvorene i slobodne. Singl donosi dvije koje će se nekome možda učiniti potpuno suprotne, ali mi upravo u tome vidimo njihovu zanimljivost: kao noć i dan, kao krajnosti između kojih je sve moguće. Same su se izdvojile kao idealan par za singl. Ocrtavaju zamišljeni horizont unutar kojeg će zaživjeti sve ostale pjesme na albumu. Ono što nas najviše zanima na ovom albumu je sloboda u kreativnom postupku, na svim razinama njegova nastanka.“     

Program u noći muzeja 31. 1. 2020. koji će trajati od 18:00 - 01:00.   

 PROGRAM:   
 18:00 SATI  
- otvorenje izložbe: ''Striegl iz Kolekcije Mihelčić. Privatno i javno 
- izložba kao prilog unapređivanju veza između privatnih kolekcija i
javnog muzejskog sektora''
  
 19:00 SATI   
  - promocija publikacije i minisimpozij ''100. obljetnica rođenja Slave Striegla. Zbirka Striegl u fokusu: kritički vodič kroz programe
Gradske galerije Striegl''


  21:00 SAT   - glazba u galeriji:
Holandska čajanka s L.H.D.      
 21:00 - 01:00 SAT   
 - druženje u galerijskom dnevnom boravku uz promociju novih promidžbenih materijala Gradske galerije Striegl    

(Alma Trauber)

27. 1. 2020.