Nakon sjajno primljenog prvog izdanja koncerta školskih bendova, u 2020. Superval se nastavlja i podiže stepenicu više. Upravo danas otvorene su prijave za nastup na drugoj ediciji koja će se na proljeće održati u Tvornici kulture.
Prijave za svirku otvorene su isključivo za bendove koji djeluju unutar osnovne ili srednje škole te koji izvode autorsku glazbu i/ili obrade.   

Svi zainteresirani trebaju na mail prijave@superval.hr poslati sljedeće: 
·       You Tube link izvođenja barem jedne pjesme (preferira se i više od jedne) ili audio snimke WeTransferom/Dropboxom 
·       Fotografiju benda  
·       Kratku biografiju s kontaktima voditelja (ime, mail, mob) i linkovima na društvene mreže benda (ukoliko ih imaju)  

Rok za prijave započeo je danas i traje do 29. veljače.   

Nakon isteka roka organizacijski tim preslušati će prijave i 1. travnja objaviti tko nastupa na drugom izdanju. Ovisno o količini i kvaliteti prijava odlučiti će se hoće li Superval zadržati formu jednodnevnog koncerta ili postati festival, a termin održavanja bit će sredinom lipnja. Od odabranih bendova se očekuje 30 minuta uvježbanog repertoara. 

Više informacija može se pronaći na službenoj Facebook stranici Supervala.  

Superval – koncert školskih bendova   

Prvi Superval, koncert školskih bendova, održan je u zagrebačkoj Tvornici kulture u petak 14. lipnja pred više od 800 posjetitelja. Svirka koja je prvotno zamišljena u Malom pogonu zbog ogromnog interesa je prebačena u veliku dvoranu i nadmašila sva očekivanja, kako posjetom, tako i fantastičnom energijom svih pet bendova. 

Cilj Supervala – omogućiti školskim bendovima da nastupe kao pravi profesionalci u najvećoj koncertnoj dvorani u Hrvatskoj i osjete sirovu i iskrenu koncertnu emociju – u potpunosti je ostvaren, prije svega zbog dva faktora – bendova koji su nastupili i publike koja ih je došla podržati. 

Zagrebački The Seven, MIOC Bend, River 42 i KGB te jaskanski The Smafp u više od 3 i pol sata koncerta prošli su izuzetno širok popis izvođača, od regionalnih favorita do globalnih velikana izazivajući frenetičnu podršku publike.   

U svojoj drugoj sezoni Superval radi organizacijski korak naprijed pozivajući sve aktivne školske bendove da se prijave i pokažu što znaju.


(Sanjin Đukić)

11. 1. 2020.