Pozivamo vas na premijeru pet kratkih dokumentarnih filmova koji su nastali na filmskoj radionici za osobe 54+ u sklopu projekta "Trešnjevački seniori: zreli za umjetnost". Premijera će se održati u četvrtak, 12. prosinca u Kaptol Boutique Cinema (dvorana 2) s početkom u 16:00
Uz mentorsku podršku Jasne Jasne Žmak (scenarij), Ane Opalić (snimanje) i Noe Pintarića (montaža), polaznici i polaznice napisali su scenarije, održali brojna snimanja na terenu te montirali pet kratkih dokumentarnih filmova koji tematiziraju zagrebački kvart Trešnjevku (Trešnjevački plac, Trešnjevka očima Fedora Kritovca, nove i stare kuće na Trešnjevci, Hendrixov most i potok Črnomerec). 

U snimanju filmova su sudjelovali: Miodrag Bubalo, Drenka Gaković, Neda Janovski, Rajka Joksimović, Valentina Kasapović, Rade Mlinar, Katica Pecigoš-Kljuković, Dubravka Pegan, Mirjana Tepšić i Nives Vidas. Filmovi će uskoro biti dostupni online te na DVD-u. 

Projekt “Trešnjevački seniori: zreli za umjetnost” koji provodi udruga K-zona omogućuje poboljšanje kvalitete života građana starije dobi na Trešnjevci kroz angažman kulturnih radnika i umjetnica te se inovativnim i participativnim radionicama bavi bilježenjem lokalne povijesti i sadašnjosti putem umjetničkog izričaja.


(Tihana Bertek)

10. 12. 2019.