Spektakularno treće izdanje Sea Star festivala, koje je ugostilo 40.000 posjetitelja iz više od 40 zemalja svijeta, našlo se i ove godine u utrci za "Najbolji europski festival srednje veličine" na prestižnim Europskim glazbenim nagradama! 
Sea Star je dosad već zabilježio dvije nominacije, obje 2017. godine u kategorijama “Najbolji europski festival srednje veličine - do 40.000 posjetitelja dnevno" i “Najbolji novi festival”, a fantastično posljednje izdanje s Wu-Tang Clanom u glavnoj ulozi osiguralo je još jedno mjesto u glasovanju.   

Glasovi milijunske publike širom svijeta odlučit će o finalnom poretku ovogodišnjih kandidata, a njima će se pridružiti i glasovi žirija, koji čine vodeći eksperti u glazbenoj industriji. Pobjednici će biti proglašeni 15. siječnja 2020. godine na svečanoj ceremoniji dodjele nagrada u Nizozemskoj.   

Wu-Tang Clan u glas: Sea Star je nevjerojatan - https://www.youtube.com/watch?v=4cvN58SHayI   

U godini kada je održano po brojnim parametrima najuspješnije izdanje Exita, festivali koje organizira EXIT tim dočekuju Europske festivalske nagrade (EFA) s ukupno pet nominacija! Na objavljenoj listi nominiranih glazbenih festivala, EXIT se ponovo našao u kategoriji "Najbolji veliki festival", i to nakon što je navedenu titulu prethodno osvojio 2014. i 2018. godine. 

I drugi članovi Exitove festivalske obitelji našli su se među nominiranim festivalima. Umaški Sea Star festival u utrci je za nagradu – "Najbolji festival do 40.000 posjetitelja dnevno", dok je nedavno završeni i izuzetno uspješni No Sleep festival našao svoje mjesto u čak dvije kategorije – "Najbolji festival do 10.000 posjetitelja dnevno" i "Najbolji novi festival"!   Glasanje za Europske festivalske nagrade počelo je u ponedjeljak 11. studenog i trajat će do 30. studenog. 

Glasuje se na službenim stranicama EFA www.europeanfestivalawards.org ili putem ovog linka izborom za Sea Star festival u kategoriji "Best Medium-Sized Festival”, izborom EXIT-a u kategoriji "Best Major Festival" te izborom No Sleep festivala u "Best New Festival" i "Best Small Festival" kategorijama.


(Sanjin Đukić)

14. 11. 2019.