Plesnu predstavu simpatičnog naziva „MOJA MAMA KUHA BOLJE OD TVOJE“ hip hop skupine NoStress Crew pod redateljskom palicom mlade Marije Matković možete pogledati u kazalištu Knap 31.5. u 20h.
Biti će to posljednja premijera ove sezone u Knapu i odličan uvod u dvanaeste po redu Dane kulture na Peščenici koji traju od 1.-8.6.   

Riječ je o četiri prijatelja koji nam pokazuju da kritiku ne doživljavaju kao napad, manje o problemima, više o sportu te da li nadmetanje doživljavaju kao poticaj ili opsjednutost položajem i hijerarhijom.   

Uvijek crpeći inspiraciju iz trenutnog stanja društva, ljudskog ponašanja i reakcija na iste, redateljica istražuje kompleksnu strukturu muškog razmišljanja i međusobnih odnosa. Počevši od rane dobi, dječaci zauzimaju svoj teritorij, odmjeravaju snage kroz igru i uče kako muškarci ne plaču, već uvijek suvereno trebaju zauzeti stav bez prostora za pogrešku.   

Luka Anaković, Miroslav Mlinar , Domagoj Lučić i Zlatko Čančar plesnim pokretom prikazuju putovanje kroz muški mozak. Ova četvorica odraslih muškaraca i prijatelja u osobnoj priči u kojoj kritiku doživljavaju kao poticaj da učvrste svoj položaj, ali i kroz međusobna nadmetanja postavljaju pitanja i daju publici priliku da odgovori na njih i složi vlastitu hijerarhiju uloga u njihovom odnosu.   

Prva repriza u slobodnoj prodaji biti će 1.6. u 20h, a oba termina, i premijera 31.5. i 1.6. biti će u slobodnoj prodaji po cijeni od 50/40 kn.   

Ulaznice se mogu rezervirati na: 01 2303 122 ; knap@knap.hr       

(Maja Radeljić)   
27. 5. 2019.