Prvo internacionalno natjecanje basista, BASSMASTER2010, svoje finale imat će 03.11.2010. u klubu Sax! u Zagrebu.
Nakon uspješno odrađenog gitarističkog natjecanja, Master2010, u travnju ove godine koje je svoje live finale doživjelo 22.04. u Boogaloo-u i basisti su došli na red.

BassMaster2010 prvo je internacionalno natjecanje basista organizirano u Hrvatskoj. Zaprimanje video prijava započelo je 15.06. ove godine, a svi zaprimljeni radovi objavljeni su na glazbenom portalu Mixer.hr gdje je publika mogla glasovati za svoje favorite.

Nagrade za najbolje osigurao je TMS Music Shop iz Zagreba.   Prve prijave počele su pristizati početkom srpnja, a na Bassmaster2010 su se prijavili basisti iz Poljske, Venecuele, Argentine, Srbije, BiH, Hrvatske, Italije, Danske, Njemačke, Francuske i Amerike, a povjerenje ovom natjecanju ukazala je i ekipa European BassDay-a koja ga je uvrstila na svoju listu europskih bas party-a.  

Izbor finalista prepušten je žiriju sastavljenom od ekipe portala Mixer.hr pojačane s dva renomirana hrvatska basista Goranom Delačem i Zvonimirom Bučevićem Bučem, a u pomoć je priskočio i Marco Shoots, prvi čovjek European BasDay-a.  

Nakon pomnog preslušavanja svih pristiglih prijava na live finale, koje će se održati u zagrebačkom klubu SAX! 3.11., pozvani su:  
Petar Ćeho (BiH)
Vincenzo Maurogiovanni (Italija)
Krešimir Sušec (Hrvatska)
Marinko Pintarić (Hrvatska)
Julious Boone (Danska)
Petar Makar (Hrvatska)
Dino Jurić (Hrvatska)  

Izbor finalista garantira zanimljivo finale, koje će biti upotpunjeno još ponekim izvođačem izvan konkurencije o čemu ćemo vas pravodobno izvjestiti.  

Najbolji će, osim vrijednih nagrada, osvojiti i priliku da se predstave europskim basoljupcima na ViennaBass-u 21.11. u Beču.  

Posebno valja naglasiti da je cijeli event edukativnog karaktera, sa ciljem da se što više mladih ljudi potakne na bavljenje glazbom te im se omogući da se predstave široj publici.  

Ulaz na finale BASSMASTER-a je slobodan.