Na trećoj književnoj večeri u ciklusu Antologija poezije uživo (temeljenom na Antologiji u jednom primjerku  -  Jedna pjesma, u izboru Sonje Manojlović), u petak, 22.02.2018. u 18 sati u Gradskoj galeriji Striegl, Sisak, gostuje  Zvonko Maković, pjesnik, esejist, likovni kritičar, povjesničar umjetnosti, predsjednik Društva povjesničara umjetnosti.
Na Antologiji poezije uživo moći će se slušati  pjesme u interpretaciji autora i razgovarati s njim o zanimljivim temama.     
Voditeljica ciklusa: Sonja Manojlović                                                   
Ulaz slobodan.     
Knjige autora, uz prigodan popust.
''Antologija poezije uživo'' dio je CONNECT/REFLECT programa Gradske galerije Striegl kojim kroz interdisciplinarne i interaktivne programske prakse, želimo intenzivnije povezati publiku različitih dobnih i interesnih skupina s programima na polju suvremene umjetnosti i kulturnih praksi.

Pjesnik, esejist, književni i likovni kritičar, povjesničar umjetnosti, predsjednik Društva povjesničara umjetnosti, član suradnik HAZU. Diplomirao je povijest umjetnosti i komparativnu književnost na Filozofskom fakultetu u Zagrebu gdje je cijeli radni vijek predavao na Odsjeku za povijest umjetnosti i bio na čelu Katedre za modernu umjetnost i vizualne komunikacije, te voditelj nekoliko znanstvenih projekata do odlaska u mirovinu 2012. Na 49. Venecijanskom bijenalu 2001. bio je izbornik RH i organizirao izložbu Julija Knifera. Objavio je više stručnih i znanstvenih knjiga te monografija posvećenih velikim modernim i suvremenim umjetnicima.

(Alma Trauber)
19. 2. 2019.