Prvi ovogodišnji laboratorij donosi nam radionicu zračnih akrobacija na užetu sa Hristinom Šormaz.
Kroz ovu dvodnevnu radionicu ideja je unaprijediti tehniku kroz razne vrste penjanja, statične i dinamične figure, okrete i ljuljanja. Osim toga, koristeći poznate elemente, polaznici će se posvetiti kreiranju sekvenci, istraživanju pokreta i ritma. 

Zagrijavanje je sastavljeno od specifičnih vježbi snage i koordinacije na podu i užetu, koje će koristiti pravilnom držanju tijela u zraku. Na kraju oba radna perioda slijedi opuštanje, istezanje i masaža.   

Radionica će se odvijati u AKC Medika, akrobatska dvorana, Pierottijeva 11
Vrijeme : 9. i 10. veljače, od 16:00-19:00 
Kotizacija: 200 kn   

Broj mjesta je ograničen a prijaviti se možete putem obrasca na sljedećem linku:   https://docs.google.com/forms/d/1qOdk3424wpRpQE7l0aAXH9NZS5wZ2g1diVU43H6TOO4/edit     

  O voditeljici:   
Hristina Šormaz se počela baviti suvremenim cirkusom 2010.g. Svoje znanje stječe na brojnim radionicama kako zračnih akrobacija, tako i drugih cirkuskih disciplina i suvremenog plesa. Sudjeluje u kreativnom procesu i kao izvođačica u mnogim kratkim performansima i cjelovečernjim predstavama ("Upakovane", "Mali princ", "Everyman", "Radovan"). Kao članica beogradske suvremene cirkuske organizacije Cirkusfera vodi redovne treninge zračnih akrobacija za odrasle. Kao pedagoginja i izvođačica radila je na festivalima suvremenog cirkusa "Cirkobalkana", "Turbul' en Chape", "Circus Eutopia". Tijekom 2017. boravi u cirkuskoj školi Turbul u Nimesu (FR), gdje završava cirkusku pedagogiju i radi kao pedagoginja za djecu, mlade i odrasle. Trenutno često boravi u Zagrebu zbog novog koautorskog projekta "(UN)CONNECTED" s Moranom Radočaj, s kojom osniva "Malinada kolektiv".    


(Jadranka Žinić Mijatović)
7. 2. 2019.