Ukoliko vas se dojmio prvi film o Predatorima u slijedećem tekstu možete saznati sve informacije sa snimanja nastavka i najnovijeg uratka Roberta Rodrigueza.
Robert Rodriguez predstavlja novo poglavlje u priči o predatorima, film Predatori koji je sniman u Troubelamkers Studiosu u Austinu pod redateljskom palicom Nimroda Antala. U filmu glumi Oscarom nagrađen Adrien Brody (“The Pianist”) u ulozi Roycea, plaćenika koji predvodi grupu elitnih ratnika koji shvaćaju da su dovedeni na planet izvanzemaljaca… kako bi postali plijen. Osim obeščašćenog liječnika, svi su hladnokrvni ubojice – plaćenici, yakuze, osuđenici, članovi voda smrti – ljudski „predatori“ koje sada sistematski progone i eliminira nova vrsta predatora-izvanzemaljaca. 
 
Uz Brodyja, u Predatorima glume i nagrađivani glumac i filmaš  Laurence Fishburne (filmovi “The Matrix”), Topher Grace (“Spider-Man 3”), Alice Braga (“I Am Legend”) i Walton Goggins (“The Shield”).  Ključnu ulogu imaju i Danny Trejo, koji je nedavno odigrao glavnu ulogu u Rodriguezovom novom filmu  “Machete,” i UFC prvak Oleg Taktarov (“National Treasure”), Mahershalalhashbaz Ali (“The Curious Case of Benjamin Button”) te Louis Ozawa Changchien (“Fair Game”).
 
U Predatorima iz 1987. predstavljen je jedan od najpopularnijih likova u povijesti SF- filma – nevidljivi izvanzemaljski ratnik koji harači džunglom. Publika je odlično prihvatila bogatu filmsku mitologiju i nakon nekoliko godina snimljen je nastavak filma. U želji da se obnovi svijet Predatora iz 1994, Robert Rodriguez, nezavisni mladi filmaš koji je zapanjio svojim redateljskim debijem “El Mariachi”, angažiran je da napiše scenarij temeljen na omiljenim i zastrašujućim likovima iz filma.  
„Znao sam da želim napisati nešto pomaknuto'', izjavio je Rodriguez. Sviđala mi se atmosfera džungle iz originala i shvatio sam da ako priču smjestim na drugi planet, moći ću se vratiti u slično okruženje, a istovremeno ga učiniti novim. Moći ću pokazati i zašto su predatori bili privučeni džunglom na Zemlji, kako je prikazano u originalu – jer je na njihovom planetu postoji isti takav teren.“
 
Rodriguezov materijal postat će temeljem za film iz 2010. U međuvremenu režirao je mnogo drugih projekata koji su ga etablirali kao jednog od najutjecajnijih filmaša njegove generacije. Uz to, s producenticom Elisabeth Avellan je 1997. u Austinu u Texasu osnovao Troublemaker Studios.
 
Umjesto kao režiser, s obzirom na pretrpani raspored filmaša i sudirektora studija, Rodriguez se projektu priključio kao producent. Razmišljao je o mnogim proslavljenim redateljima, da bi na kraju za Predatore odabrao Nimroda Antala čiji se debi „Kontroll“ snažno dojmio Rodrigueza.
 
Rodriguez je doveo scenariste Alexa Litvaka i Michaela Fincha da ožive njegov koncept priče. Na temelju prethodno napisanog, okupili su arhetipske likove – ljude-ubojice i predatore – i suočili ih s predatorima-vanzemaljcima. „Nimrod je imao sasvim određenu ideju o tome kakav film želi snimiti. Želio je da to bude prije svega film lova“, komentira scenarist Michael Finc.
Izbor glumaca
Oscarom nagrađeni Adrien Brody odabran je za ulogu bivšeg vojnika Royca, vođu ljudi, koji na početku filma nema pojma gdje se nalazi niti kako je tamo dospio.

„Današnji vojnici izgledaju poput mene“, komentira Brody. „Današnji su se filmovi promijenili i više se baziraju na stvarnosti. Vojnici nisu nad-ljudi. Mislim da me je to i privuklo. Želio sam ostvariti ulogu oslabljenog i pomalo tragičnog junaka. Royce je u osnovi čudak. To je njegova velika prednost kao ubojice, ali i velika mana kao čovjeka.“
 
Nolanda, pustinjaka koji preživljava na planetu, glumi još jedan proslavljeni glumac - Laurence Fishburne. U njegovoj se skrivenoj špilji nalaze mnoga oružja. Preživljavanje na planetu osigurava mu jedino njegovo bogato znanje o povijesti predatora.
Lik koji nema puno veze s ubojicama koji ga okružuju u tom čudnom svijetu je Edvin, liječnik tajnovite prošlosti. „Treba postojati lik koji se baš ne uklapa u ostatak likova na koji će publika posebno obratiti pozornost. Gledatelji se ne bi mogli poistovjetiti s ostalima jer su svi odreda profesionalni ubojice“, objašnjava Rodriguez.
 
„Glumca za lik Edwina smo posljednjeg odabrali“, komentira Avellan. „Morali smo pronaći glumca koji može prodati priču da ne zna zašto se našao na planetu. Topher Grace je sveamerički dečko. On je doista izvrstan izbor jer ga publika ne doživljava kao prijetnju.“
Još jedna ključna osoba u ovom savezu ubojica je jedna žena, Isabelle, snajperistica  Izraelskih obrambenih snaga. „Nikad dosad nisam glumila ovakav tip uloga“, komentira Alice Braga „Isabelle je vrlo gruba žena, no nije takva prema svakome. Mislim da su joj se u životu desile neke stvari zbog kojih je ojačala, ali u stvari je nježna. Samo se trudi preživjeti.“