Žena iz mjesta Cakaudrove na otočju Fidži nasmrt se preplašila dok je lovila ribu i vidjela da prema njoj pliva vodeno čudovište, koje je izgledalo kao kombinacija kornjače i jegulje.
Pedesetogodišnja Ateca Disukavanua sva je u strahu prepričala što joj se dogodilo. Kaže kako je bila u vodi do struka kada je ugledala oko metar dugo crno čudovište koje je plivalo prema njoj.

Čudovište je opisala kao "dugo, s velikom perajom i nalik kornjači s ogromnim ustima".

"Na prvi pogled sam mislila da je riječ o manjem balvanu, ali kada sam pogledala bolje, vidjela sam o čemu se radi. Jako sam se prestrašila i brzo izašla iz vode", rekla je Ateca, dodavši kako je od straha skočila iz vode na jedno drvo i nije se micala više od jednog sata, dok čudovište nije nestalo.

"Nikada u životu nisam vidjela nešto slično. Tresla sam se od straha jer sam viseći na drvetu gledala kako čudovište njuši mjesto na kojem sam stajala. Sišla sam tek kada se voda povukla i kada je bila duboka do gležnja", ispričala je u jednom dahu Ateca.

Ateca se nakon ovog bliskog susreta, te nakon što je sve prepričala muškim kolegama iz mjesta Laucala i Valeni, više nije željela vratiti u vodu.

S obzirom da nema fotografije tog čudovišta, može se samo nagađati je li riječ o nekom genetskom poremećaju kod kornjača ili je, pak, riječ o prahistorijskom morskom psu kojeg su na okolnim otocima ribari povremeno znali viđati, prenosi net portal. Zove se 'naborani morski pas', živi na dubini od 300 i više metara i do sada je viđen tek nekoliko puta.