Prvi vikend nakon maratonskog dočeka Nove godine biti će otvoren sa dugoočekivanim ''label nightom'' Imogen Recordingsa, vrlo uspješne izdavačke kuće koju vode Ilija Rudman i Antonio Zuza.
Imogen je dosad izdao uratke glazbenika kao što su The Brand New Heavies, Ilan Kabiljo, Ilija Rudman, Dos Palos (Faze Action), Chez Damier i druge... Ilija Rudman jedan je od najuspješnijih hrvatskih producenata i DJ-a te jedan od vodećih imena underground disco scene posljednjih 15-ak godina. Kao producent surađivao je s nizom renomiranih imena kao što su Random Factor, Greg Wilson, Faze Action, Chaz Jankel, Rhythm Based Lovers, The Brand New Heavies...

Broji preko 70 izdanja za razne izdavačke kuće, a u ožujku 2015. objavio je i ''True Colours'', svoj drugi album za britanski Is It Balearic Recordings. Antonio Zuza po prvi se put, kao autor, pojavljuje 2010. na kompilaciji za talijanski House Sound Recordings, nakon čega je u suradnji s Ilijom Rudmanom razvijao projekt vlastite etikete do nastajanja Imogena. Dosad je nastupao po jadranskoj obali i zagrebačkim klubovima, u kojima je i danas rezident DJ promotivnih partyja Imogen Recordingsa...
Pročitajte više ovdje.
U petak 8. siječnja, Sirup pleše od 01 do 08, a ulaznica je 40kn.  

Bears&Honey w/ Tiger Stripes  

Dok su medvjedi još u zimskom polusnu, vrijeme je da Bears&Honey ekipa za svoju treću godišnjicu po prvi puta u Hrvatskoj ugosti jednog tigra. Šveđanin Tiger Stripes rasplesat će plesni podij svojim setom protežući se kroz tech house i techno, pa sve do deep house zvukova. Njegovi remiksevi objavljeni su na nekim od najbitnijim etiketama za house, deep house, techno i ostale srodne žanrove kao što su Desolat Music Group (Loco Diceova etiketa), Get Physical Music (M.A.N.D.Y, Booka Shade & Dj T's label), Truesoul/Drumcode (Adam Beyerova etiketa), OFF Recordings (Berlin).

Na Resident Advisor listi 100 najboljih DJ-a za 2015. stigao je na 77. mjesto, a njegov ovogodišnji hit ”Brrr” izabran od strane američkog magazina THUMP za jedan od 50 najboljih plesnih pjesama u 2015. godini. Uz njega nastupaju Blacksoul, Tom Bug, Mark de Line, 2Tall.
Više pročitajte ovdje.
U subotu, 9. siječnja, Sirup pleše od 01 do 08, a ulaznica je 60kn u pretprodaji.  

Živa muzika predstavlja Lake Haze

Živa muzika u Sirup u petak, 15. siječnja, dovodi DJ-a i producenta Goncaloa Salgadoa, poznatijeg pod imenom Lake Haze, jednog od aktera goruće portugalske elektronske renesanse. Za oko je nedavno zapeo DJ TLR-u na čijem je Creme Organization, čiji je katalog dostupan preko PDV distribucije, već izdao jedan singl, dok samostalni EP čekamo u prvom tromjesečju 2016. Za spomenutu etiketu prvo je izdanje radio s IVVVO izbacivši megahit #1 koji je čak i Legowelt remiksirao.

Rezultat je bio sirovi lo-fi techno kojem će i na idućim izdanjima, poput ovogodišnjeg EP-a I.L.Y.T., ostati vjeran. Sudjelovao je i na slavljeničkoj kompilaciji povodom 15 godina Crèmea, izdanoj u svibnju ove godine. Od 2013. vodi vlastitu etiketu Golden Mist Records, a nedavno je osnovao još jednu- Eye For An Eye Recordings. Za ovu prigodu sprema poseban vinyl DJ set. Možete očekivati prljavi acid/house/techno set prožet melankolijom i punk energijom - opće je poznato da su svi najbolji DJ-evi u u mladosti bili pankeri. Uz njega nastupaju FM, Strahinja Arbutina i Lucija.
Više pročitajte ovdje.  

Casa Tea Timew/Jan Kinčl Zero, Ywsh, Pips

Nakon prošlog #CASA tuluma na kojem su za glazbu bili zaduženi Frajman i Jogarde, prvi mjesec su momci iz #CASA ekipe odlučili obilježit u znaku familije. U kućnom ambijentu domaće postave uz miris vrućih ritmova iz šalice čaja. Za pultom će se izmijeniti Jan Kinčl Zero LIVE (Cycle | Zero Show | Radio808), Yesh (#Casa | Yammat FM) i Pips (#Casa | Big Mama Session).
U subotu,16. siječnja Sirup pleše od ponoć do 7 ujutro, a ulaznica je 30kn. Više pročitajte ovdje

(Z.D.)
6. 1. 2016.