Mile Kekin, Krešimir Mikić te sjajna, mlada i talentirana slovenska glumica Nina Ivanišin, najpoznatija po ulozi odigranoj u filmu Rajka Grlića 'Neka ostane među nama', proveli su nedavno jedan dan u Motovunu. Zašto bi toj informaciji trebalo dati pozornost?
Kekin, Mikić i Ivanišin idealan su spoj hrvatske i slovenske glumačko-pjevačke scene kao izvrsna uvertira za ovogodišnju suradnju Hrvatske i Slovenije na Motovun film festivalu. Naime, ovogodišnja zemlja partner Motovun film festivala je upravo Slovenija te ćemo tim povodom u Motovunu prikazati najbolje filmove slovenske kinematografije, a motovunsko brdo pretvorit ćemo u Triglav.
 
No, vratimo se na početak: Kekin, Mikić i Ivanišin na jedan su dan preuzeli identitete troje glavnih junaka filma 'Neobična banda' Jean Luc Godarda i rasplesali se po Motovunu te tako snimili najavni video spot za predstojeći Motovun film festival. Po uzoru na scenu iz filma, Mikić i Ivanišin popili su kavu na terasi hotela Kaštel, te zatim zajedno sa Kekinom zaplesali na glavnom motovunskom trgu. Autor video spota je slovenski redatelj Nejc Pohar, najpoznatiji po radu na nizu reklamnih spotova.
Spomenuti film francuskog Novog vala, koji se poigrava sa karakteristikama i obrascima mjuzikla i gangsterskog filma, Godard opisuje kao spoj koji nastaje kada Alisa u Zemlji Čudesa susretne Franza Kafku. No dok je Godardovim junacima u filmu glavna nakana bila obaviti uspješnu krađu, naši su protagonisti za cilj imali snimiti spot koji će u narednim mjesecima uveseljavati festivalsku publiku.
 
A kako se može vidjeti iz priloženih fotografija Mile, Krešo i Nina su uspješno odradili zacrtani posao.