Eksperimentalni film ''Ja'' mlade umjetnice Ivane Jurić uspješno je uvršten u jaku međunarodnu konkurenciju na Brooklyn Internetional Film Festival, kojemu je cilj otkrivanja, prikazivanja i promoviranja nezavisnog filma i njihovih autora.
Od 04. – 13. lipnja 2010. godine u New York-u održava se 13. po redu Brooklyn International Film Festival koji je utemeljen 1998. godine kao prvi međunarodni natjecateljski filmski festival u New York-u. Osnovan je kao nezavisni filmski festival s ciljem otkrivanja, prikazivanja i promoviranja nezavisnog filma i njihovih autora. Festivalski program podijeljen je u kategorije dugometražnog, kratkometražnog, dokumentarnog, eksperimentalnog i animiranog filma. Posebnost ovogodišnjeg izdanja festivala je činjenica da je u više od 2 400 prijavljenih filmova iz 92 zemlje u selekciju ušao film mlade hrvatske autorice Ivane Jurić, "Ja", nastao 2009. g. Riječ je o kratkometražnom eksperimentalnom filmu koji se bavi problemom seksualnog identiteta. Glavni protagonist je žena zarobljena u muškom tijelu i vlastitom emocionalnom kaosu iz kojeg se stvarnost pretvara u fatazmagorični svijet napučen vinilnim demonima koji predstavlju njezin strah. Svaki od demona predstavlja jedan strah kojeg se ona ne može osloboditi i pretvara njezinu realnost u noćnu moru koja predstavlja alegoriju neprihvaćanja samoga sebe. Kompleksnu problematiku autorica je uspješno prikazala u izrazito kratkom vremenu od samo 4 minute, tehnikom stop-motion koja nije lako gledljiva jer je isprekidana i samim time predstavlja paralelu emocionalnom košmaru glavnog lika.

Autorica filma završila je Akademiju likovnih umjetnosti u Zagrebu, 2008. godine, u klasi profesora Joška Marušića, Nicole Hewit i Aleksandra B. Ilića, smjer Animacija i novi mediji. Osim eksperimentalnim animiranim filmom, bavi se fotografijom, izradom glazbenih video spotova i kolažima.