Iako mnogima poznata po filmskom festivalu i raznim koncertnim manifestacijama u Areni, svake  godine krajem 8 mjeseca Pula postaje grad pun motora.
Motoristi iz raznih dijelova Europe dolaze na ovaj popularni vikend koji je traje već više od dvadeset godina. Pulski moto susret jedan je od najvećih susreta bikera u Europi te tradicionalno, svake godine nudi bogat program i dobru zabavu. Reportaže o susretu objavljivane su i u mnogim stranim medijima, gdje su uz ovaj najduži moto susret na ovim prostorima redovito promovirane Istra i Pula kao atraktivne turističke moto destinacije. Pula je postala grad koji je svake godine sve posjećeniji tijekom cijele turističke sezone od strane organiziranih moto skupina i pojedinaca, te je diljem Europe poznata kao bajkerski grad. 

Moto susret Croatia Bike Week međunarodnog je karaktera te okuplja posjetitelje iz cijele Europe a i šire. Kako je namijenjen ljubiteljima motocikala svih vrsta i proizvođača, ali i ljudima koji vole dobru i kvalitetnu zabavu, svima onima koji dođu sa svojim motociklima  ulaz je besplatan, a ostalima se naplaćuje pedeset kuna te vrijedi za sve dane manifestacije.

Kampiranje je također besplatno za sve sudionike a kampirati se može na lokaciji Monumenti sve vrijeme trajanja manifestacije od 24.8. pa do 30.08. Od samih početaka, još od 1995, nerijetko su mnogi posjetitelji na moto susret u Puli koji se je onda održavao samo za vikend, dolazili već početkom tjedna pa su naveli  organizatora na logičnu odluku da se susret produži na sedam dana, a otuda i naziv Croatia Bike Week što bi u prijevodu značilo „Hrvatski tjedan motora“.

Već od ponedjeljka 24. kolovoza započet će različiti programi po Puli i okolici. Mnoge će trgovine motociklistima nuditi svoje proizvode po povoljnijim cijenama, a mnoge tvrtke koje obavljaju različite turističke djelatnosti svoje će usluge motociklistima naplaćivati po nižim cijenama, dok će večernji programi biti organizirani na lokacijama u samoj Puli. Ove godine  očekuje se i velik broj prodajnih štandova iz Hrvatske i mnogih drugih europskih zemalja,  sa bogatom i povoljnom ponudom moto opreme i drugih moto potrepština.

Zasigurno je  najupečatljiviji dio manifestaciji Defile motora,  koji će građanima omogućiti da vide impozantan broj metalnih ljubimaca na dva kotača, očekuje ih se od 2.000 do 3.000 iz svih krajeva Hrvatske, susjednih zemalja Slovenije i Italije, ali i onih udaljenijih Finske, Belgije, Češke i mnogih drugih zemalja.
Ostali programi će također biti raspoređeni po gradu kako bi bili što bliži građanima, ali i gostima moto susreta koji će imati prilike razgledati grad.

Ove godine internacionalni moto susret u Puli dovodi legendarni sarajevski band Zabranjeno Pušenje te odlične cover  bandove za sve posjetitlje iz okolnih zemalja. The Deadly Romantics (UK), Sister Soul & Blaxperts (D),Gruhak, Keops,Night Express,Steelhamer, te raznovrsne showove Sexy Show - Ms. Lynna) Stunt Show, custom Show, demo rides  i naravno veliki gradski defile, gdje će kolone motora protutnjati Pulom.
(Vesna Mitar)

25. 8. 2015.