Gradsko kazalište Trešnja gostovalo je od 10. do 13. svibnja 2015. u Tel Avivu s predstavom Ana Frank, u režiji Jakova Sedlara.
Gradsko kazalište Trešnja održalo je u utorak, 12. svibnja, u Arapsko-židovskom kazalištu u starom gradu Jaffe, predstavu „Ana Frank“, posvećenu tragičnoj sudbini židovske djevojčice u Holokustu koja je nakon skrivanja od nacista u Amsterdamu, tijekom kojega je napisala svoje duboko potresno dnevničko svjedočanstvo, otkrivena i odvedena u Bergen Belsen, otkud se nije vratila.

Autor predstave je redatelj Jakov Sedlar, a Anu Frank glume Lucia Stefania Glavich Mandarić i Karla Brbić, uz dokumentarni film, koji je dio predstave, redatelja Dominika Sedlara, u kome o sudbini Ane Frank govori i poznati filmski producent Branko Lustig, preživjeli Auschwitza, te prateći poster ilustratora Mirka Ilića. 

Predstava, snažnog obrazovnog karaktera, komemorira 70. obljetnicu oslobađanja logora smrti Auschwitza i savezničke pobjede u Drugom svjetskom ratu, a premijerno je izvedena 6. ožujka u Zagrebu. Predstavi hrvatske „Ane Frank“ u Izraelu, uz redatelja Jakova Sedlara i počasnog konzula RH Samuela Schlesingera, nazočio je veleposlanik Pjer Šimunović.
(Kristijana Ferderbar Bućan)

22. 5. 2015.