Koncert na kojem će se predstaviti četiri odlična vokala žene front(wo)meni sa svojim bandovima održati će se sutra 24. 1. u klubu Sax s početkom u 21 sat.
MECHANICAL GOD CREATION (technical death metal – ITALY)  

Band je počeo s radom u 2006. Izvornu jezgru benda čine Lucy,  Simo (gitara / vokal) i njih dvojica odlučili su formirati death metal bend. Simo Jambra svira bubnjeve, Runza se pridružuje kao drugi gitarist dok Andrea dovršava  na bas gitari. Bend ulazi u Larsen Forge Recording Studios u Milanu ožujka 2007 kako bi snimili svoj prvi demo pod nazivom "... And the Battle becomes War " koji sadrži 3 pjesme i instrumentalni uvod. Demo je izdan u svibnju 2007. godine, a razmatra se vrlo pozitivno časopisima i webzines u Italiji, kao i Europi. U lipnju 2007. godine, bend nastupa na "2. fazi bogova od metala", gdje sviraju sa poznatim čudovištima kao što su Ozzy Osbourne, Korn i Megadeth. U 2008. godini, bend počinje svirati uživo u Italiji, Austriji i na festivalu Metalcamp u Tolminu, Slovenija, gdje sviraju s grupama kao što su Meshuggah, Iced Earth, Behemoth ...

U srpnju 2008. bend počinje snimanje svog prvog album i u isto vrijeme, potpisuje ugovor s Carlom Bellotti.  Cell XII pronalazi svoj konačni oblik u jesen 2009. kada su uobličili devet pjesama u čistu agresiju , a postava banda je imala i nekoliko promjena: Jambra, Runza i Simo odlučili su napustiti projekt iz osobnih razloga i MGC bio zauzet u potrazi za novim članovima. Traženje je rezultiralo dolaskom: Ale, Manuel i Davida koji su se pridružili bendu i drugi album “Artifact Of Annihilation”  je snimljen u Math Lab i Alpha Omega studiju, a miksanje i mastering je napravljen u Kanadi. Nakon napornog puta i nekoliko problema unutar benda, Lucy odluči potpuno ga reformirati, a njezin strastvenu inspiraciju kanalizirati kroz nove glazbenike. Fra Mirko na gitarama, Dave na basu i Carlo kao bubnjar.          

photo--M.G.C.-Italy-470p.jpg
MGC

AGHARTI (melodic gothic metal – CROATIA)  

Biography: Agharti je nastao u proljeće 2009. godine okupljanjem današnje postave. Kao posljedica različitih muzičkih utjecaja na članove, od grungea i rocka pa do metala, Agharti ima zvuk koji spaja više žanrova te ga nije lako klasificirati. Za skladanje su odgovorni Alen, Tina i Iva, za aranžman svi članovi, a za tekstove Tina i Iva.  U proljeće 2010 Agharti predstavlja svoj prvi demo album '...thoughts of a sleepless night...' koji se sastoji od 12 pjesama, od kojih se neke još uvijek mogu čuti live. U svibnju 2010 osvojili su prvu nagradu na demo natječaju i tako 'zaradili' snimanje singla u studiju.

U ožujku 2011 svirali su kao predgrupa nizozemskom symphonic metal bendu Epica te su dobili mnogo pozitivnih reakcija od strane kritičara. U listopadu 2011 osvajaju prvo mjesto na O'Rock demo natječaju, a mjesec dana kasnije izlazi njihov prvi studijski singl pod nazivom 'Away from here' na kojem su predstavljene tri nove pjesme: Away from here, Lost, The end of your domination. Od važnijih koncerata na kojima su nastupili treba spomenuti i Metal Camp 2010 u Sloveniji i Metalfest 2012 u Hrvatskoj. Na ljeto 2012 potpisuju s talijanskom diskografskom kućom Wormholedeath records, a listopad provode u Italiji snimajući svoj prvi studijski album pod nazivom CHANGE, koji se sastoji od 13 pjesama.
    
foto-agharti-470p.jpg
Agharti

ANGELSEED (symphonic/power/thrash metal - Croatia)   

Biografija: Sve je počelo kao glazbeni projekt vođen idejama Damira Marijana Marasa, Siniše Antunovića i Jurice Baljaka, da stvaraju muziku, thrash osnove, ali  koja kombinira i druge sub-stilove. Odabirom vokalistice Ivane Anić Lare, sve poprima konkretniji oblik, a pjesme su sve zahtjevnijih aranžmana. Sa Jurajem Birinom, gitaristom i klavijaturistom Juricom Bažantom, formira se band, koji čini šestoro darovitih muzičara, od akademski obrazovanih, voditelja mizičkih radionica do glazbenika sa višegodišnjim iskustvom i znanjima produkcije. Zajedničkom odlukom nazvati će se – AngelSeed. Muzika koju stvaraju, i u  koju svaki član banda dodaje svoju osobnu viziju, ima elemente powera, gotha, thrasha i sympho rocka, a nadopunjuje se klasičnim i folk dionicama. 

Tekstovi pjesama ocrtavaju razmišljanja prema životu i smrti, ljubavi, idolima, željama, savjesti, ali i slabostima pojedinca. Pojedinačna tema svake pjesme, kroz fantastične likove u svjetovima iz paralelnih dimenzija, spaja se u jedinstvenu priču, koja će pomoći stvoriti vlastitu stvarnost u okvirima mašte slušatelja. AngelSeed, ohrabreni odličnim prihvaćanjem publike na nastupima i vrlo pozitivnim osvrtima u medijima, donose odluku, da materijal za album, snime u inozemstvu, kako bi se približili svjetskim standardima kvalitete zvuka i produkcije. 16 pjesama snimaju u The Sweetspot studiju kod švedskog producenta Rickarda Bengssona. Složenost produkcije, ali i financijski problemi, odužili su proces finaliziranja materijala. No, AngelSeed ipak stavlja na raspolaganje fanovima raritetnu količinu promo CDa i promovira svoje pjesme na Eastern Europe Tour koncertima u 12 gradova Srbije, Bugarske, Rumunjske, Mađarske i Slovačke.  Nedavno su završeni finalni miks i master, koje je radio poznati producent Jens Bogren u Fascination Street Studiu u Švedskoj, te se uskoro očekuje novi, zanimljiv album.
  
Ulaz 20 kuna
(Z.D.)

23. 1. 2015.