BooEx (Boonika izložbe)samo je jedan od projekata udruge Boonika, platforme vizualnog dijaloga, organizirane radi postizanja zajedničkog intreresa promoviranja umjetnosti i međunarodne kulturne kooperacije.
U kratkom roku, projekt Boonika Izložbe pokazao se kao jedno od bitnih kulturnih događanja na likovnoj i sličnoj domaćoj umjetničkoj sceni, koja se materijalizirala velikim interesom underground i mainstream publike koja posjećuje naše manifestacije, kao i u medijskom najavljivanju i praćenju naših događanja.

BooEx sa izrazitim ponosom i zadovoljstvom predstavlja sljedećeg umjetnika, Rodrigo Yokota, koji je po prvi put svoje radove predstavio hrvatskoj pulici u sklopu BooEx projekta udruge Boonika u Veslačkoj 23, 10000 Zagreb 26.12.2014. Tradicionalno zatvaranje BooEx izložbe Rodriga Yokote bit će 09.01.2015. s početkom u 20 sati.

„Rodrigo svojim radovima dopire do promatrača. Ne samo da dopire, već ga i dira. Postiže to s portretima, ljupkim tretmanom pejzaža, stripovskim herojima i čudovištima, mrljavim, no i preciznim skicama te stvarajući dijelove pop kulture iz svakidašnjih predmeta kao što su kaučevi, monitori i bicikli. Postiže to čak i sa svojim izletima u apstraktne, amorfne strukture i anatomske eksperimente koji su izrazito pristupačni i osjetilni. Rodrigov rad je bez sumnje izniman, stilski i tematski raznovrsan. I njegova prijateljska, pozitivna osobnost također je veliki dio njegovog rada.“ – Iz teksta Lejm-O-a

Više radova možete vidjeti i na njegovom blogu.
(T.R.Ž.)

8. 1. 2015.