Početkom listopada (povodom međunarodnog tjedna djeteta) u Zagreb stiže prestižni plesni teatar za djecu De Stilte.
Poznat po višeslojnosti fabule, neverbalnom izrazu te socijalno osviještenom djelovanju De Stilte je u 10 godina postojanja posjetio gotovo sve kontinente (preko 70 gradova), a u njihovim predstavama uživalo je preko 450 000 ljudi. Na poziv Gradskog kazališta Trešnja ovoga će listopada posjetiti Hrvatsku po prvi put i to s predstavom "Flying cow", Jacka Timmermansa. 

Flying Cow (4+)  
koreografija: Jack Timmermans 
plesači: Gleen Orlando Mardenborough, Wiktoria Czakon and Donna Scholten 
kostimi: Joost van Wijmen 
rasvjeta: Pink Steenvoorden 
glazba:Timothy van der Holst 
scenografija: Bert Vogels  
 
De Stilte
 
DE STILTE je plesni teatar za djecu iz grada Breda, Nizozemska.  

Vjerujujući da su snovi pokretači stvarnosti, a igra mjesto nastanka umjetnosti svojim predstavama stvaraju predstave već za najmlađu djecu kojim ih upoznavaju sa svijetom osjetila. Po cijelom svijetu. Njihove predstave su višeslojne, neverbalne priče koje izvode akademski obrazovani plesači suvremenog plesa i upravo ta višeslojnost omogućava dopiranje do djece razlčitih dobi, različitih podneblja i statusa. Osim izvođenja predstava De Stilte mnogo vremena provodi i u neposrednom radu s djecom u vidu  edukativnih radionica, razgovora... Organizatori su bijenalnog festivala za djecu na koji pozivaju neverbalne, uglavnom plesne predstave.  

Osim u Hrvatskoj, u 2014. De Stilte će gostovati u Argentini, Belgiji, Francuskoj, Njemačkoj,  Irskoj, Luksemburgu, Austriji, Bugarskoj i Poljskoj. 

Od četiri izvedbe ove predstave dvije su besplatne za socijalno ugroženu djecu u Zagrebu (u kazalištu Trešnja)  i Sisku (Kazalište 21). Izvedba u sisačkom kazalištu će se odigrati u nedjelju, 12. listopada u 18 sati. Ulaz je besplatan za sve i način preuzimanja ulaznica mogu potražiti na stranicama Kristalne kocke vedrine.

Na besplatnu izvedbu u Trešnji pozvane su brojne humanitarne udruge i dječji domovi. 

Izvedba za slobodnu prodaju je 10. listopada u 18.30 u kazalištu Trešnja.

Cijena ulaznice je 40 kuna. Rezervacije i informacije: 01/ 3638 556. 

29. 9. 2014.