Urban Cult
Cool tura
marketing

Londonski Off-West End i fringe kazalište na Nu:Write Theatre Festivalu

Od 16. do 20. studenog u prostorima Teatra &TD i Studentskog centra održat će se prvo izdanje međunarodnog Nu:Write Theatre Festivala - festivala suvremene drame, fizičkog teatra i modernog lutkarstva.
U organizaciji udruge Festival novog kazališta Zagreb, s Kulturom promjene SC-a kao suorganizatorom, festival će po prvi put u Hrvatskoj ugostiti sedam kazališnih trupa iz Velike Britanije, koje predstavljaju vrh londonske Off-West End i fringe scene.   Na konferenciji za novinare organizatori su najavili niz događanja u sklopu festivala, među kojima ističu više od 20 kazališnih izvedbi, cjelovečernji glazbeni program i posebno krojene radionice pisanja i scenskih vještina.  

Kako bi javnosti približili usmjerenje festivala prema novoj drami, organizatori su za početak konferencije pripremili dramski monolog uz glazbenu pratnju na temu predrasuda o kazalištu i poteškoća oko organizacije ovakvog događanja u Hrvatskoj, u izvedbi jednog od vodećih hrvatskih glumaca mlađe generacije, ujedno idejnog začetnika i umjetničkog direktora festivala, Marka Cindrića.  

Lani Brčić, koordinatorici festivala, i Marku Cindriću su se u razgovoru o festivalu i stanju na domaćoj kazališnoj sceni pridružili i dramatičari Ivor Martinić i Goran Ferčec.   U razgovoru preko Skypea, redatelji trupe Box of Tricks Theatre Company Hannah Tyrell Pinder i Adam Quayle naglasili su kako su vrlo uzbuđeni što će internacionalnu turneju svoje nove predstave "True Love Waits" započeti baš u Zagrebu, te ispričali kako inspiraciju za nove komade crpe iz svakodnevnih događaja, pa i novinskih članaka o svirepim ubojstvima. 

Nu:Write Theatre Festival, projekt Udruge Festival novog kazališta Zagreb, usmjeren je na potporu i razvoj novih oblika kazališnog izričaja. U suradnji s trupama koje će nastupiti u Zagrebu, cilj je približiti hrvatskoj publici specifičan kazališni pristup koji dosad nije imala prilike vidjeti.
"Želimo u Zagreb donijeti duh londonskog teatra koji ne predstavlja samo mainstream ponudu, već daje prostor razvoju novih oblika kazališta – upravo to se podrazumijeva pod izrazima Off-West End i fringe. Vjerujemo da aktivnostima naše udruge i u Hrvatskoj možemo potaknuti stvaranje novih drama i novih kazališnih talenata. Pogotovo se nadamo potaći i one ljude koji inače ne odlaze često u kazalište, jer prema tradicionalnom, pasivnom teatru možda imaju predrasude ili skepsu, da dođu i sudjeluju – kako u predstavama, tako i u radionicama - i pronađu u sebi radost stvaranja i način da se izraze", izjavio je Marko Cindrić.  

"Nu:Write je dobra incijativa da se malo 'provjetri' kazališna scena na kojoj nova drama skoro da i ne postoji", rekao je Ivor Martinić.  

Na festivalu gostuju trupa Phila Portera, nabokov, Paines Plough, Folder Feather, Tangram Theatre,  Box of Tricks Theatre Company, i Tristan Bates Theatre.   Ulaznice za festival puštene su u prodaju i mogu se kupiti na blagajni Teatra &TD.

Cijena pojedinačne ulaznice za svaku od predstava je 50 kuna (25 kuna uz predočenje studentske X-ice), a paket ulaznica za cijeli festival koštati će 250 kuna. Dodatno, cijena ulaznica u subotu 20. 11. biti će spuštena na 30 kuna, zbog europski priznate Noći kazališta u čijem programu sudjeluje i Nu:Write Theatre Festival. Bitno je za napomenuti da je uz kupljenu kartu za predstavu - ulaz na koncerte i sav popratni program tu večer besplatan!
Marketing
marketing
Tražiš Posao?
Ponuda
Poslova!

jooble