Urban Cult
Izložbe
marketing

Otvorenje Multimedijske instalacija HITC u SKUC-u

Otvorenje Multimedijske instalacija HITC Kristine Nefat i Chthonica visuals grupe, koja je prvi dio projekta HITC HCOCK održava se u petak, 18. studenog 2016.g. u 20.00 sati, SKUC galerija u Maksimijanovoj 12 – Pula.
Multimedijska instalacija HITC spoji je videa, glazbe i optičke iluzije, u funkciji vizualnog razbijanja ili spajanja prostora. Video je fokusiran na prezentaciju ženskih likova u djelima iz opusa Alfreda Hitchcocka. Kroz prezentaciju ženskih likova igramo se estetikom glazbe iz Hitchcockovih filmova, koja je zvučna podloga i sastavni dio cijelog projekta s ishodišnom točkom dekonstrukcije originalne glazbe; kompozicijom, kadriranjem i kostimima u funkciji „veličanja“ ili „kastriranja“ ženskog lika.

U eksperimentalnom videu koketirat će se ženskim likovima stavljajući ih u situacije „modnih figura“, igrajući se besmislenim repetitivnim ponavljanjima „catwalk-a“. Kadrovi lišeni priče i konteksta doprinose degradaciji ženskog lika, odnosno žene smještene u vizualno (ne)estetski ambijent s naglaskom na samu kompoziciju odnosno formu, lišenu šireg konteksta, odnosno priče. 

U ovom multimedijalnom projektu naglasak je na estetici komunikacije u njenom širem značenju, koje se odnosi se na pristup fenomenima društvenih odnosa sa stanovišta kontakata i osjećajno-vizualnih veza. 

Kroz estetski doživljaj videa, glazbe i ostalih vizualnih elemenata indirektno se (d)oživljava (ne)dominantnost ženskih likova, odnosno žene danas, bilo da su oni stavljeni samo u funkciju likovnosti samih kadrova ili koketiranja s estetikom Hitchcockovih filmova.

Drugi dio projekta HCOCK je izložba analognih fotografija – Dražić Igora predviđena za 24.11.2016. u 20.00 u HUIU galeriji, o kojoj ćete pravovremeno dobiti više informacija.

(Kristina Nefat)
17. 11. 2016. 
Marketing
marketing
Tražiš Posao?
Ponuda
Poslova!

jooble