Urban Cult
Izložbe
marketing

Petnaest likovnih umjetnika predstavilo svoja djela u New Yorku

Ohrabreni izuzetnim interesom publike za likovnu umjetnost koja dolazi iz ovog dijela Europe, organizatori su se odlučili na realizaciju Inter Imago Armory, kao popratnog događaja čuvenom umjetničkom sajmu The Armory Show New York, koji u različitim formama već desetljećima uspješno povezuje vrhunske umjetničke uratke s pripadajućim tržištima.
Glavni programski sadržaj Inter Imago Armoryja je umjetnost i tržište, ali ne u smislu pragmatičnoj koncepciji dodvoravanja, već istraživačkim pristupom povezivanja umjetnika s pripadajućim art marketom.      

U subotu,10.ožujka 2012.g. u New Yorku je održan svečani domjenak prilikom slikarske izložbe Inter Imago Armory, skupne izložbe 15 hrvatskih  slikara  različitih umjetničkih izričaja povezanih konceptom Umjetnost i tržište/kompromis ili istraživanje/.  

Izložba Inter Imago Armory je postavljena u prestižnoj galeriji na Manhattanu, kao jedan od kolaterarnih događanja čuvenog umjetničkog sajma The Armory Show, u vrijeme najposječenijeg umjetničkog tjedna  u New York-u.  

Uz Inter Imago Armory u istom prostoru Gallery MC je postavljena izložba Read /skupna izložba internacionalnih umjetnika koji su imali tijekom 2011. izložbu u New York-u, te izložba eksperimentalnog filma i videa pod naslovom Invisible Mafaf.  

Na izložbi se mogu vidjeti dvadeset slikarskih uradaka navedenih umjetnika, uglavnom mlađe i srednje generacije, koncipirani po kriteriju PROFESIONALNOSTI, ORIGINALNOSTI, INDIVIDUALNOJ SLIKARSKOJ VJEŠTINI I RAZNOLIKOSTI ujedinjeni u zajedničkom cilju promicanja suvremene dvodimenzionalne štafelajne slike.  

Vendi Borović, akademska slikarica i kustosica izložbe nije zadani koncept UMJETNOST I TRŽIŠTE tretirala u smislu dodvoravanja pripadajućim tržištima već ISTRAŽIVAČKI u svrhu održivosti pojedinih slikarskih sklonosti i tematike, te vjerojatnosti pozicioniranja na pojedine segmente umjetničkog tržišta.  

Strukovna publika ugodno iznenađena originalnošću i kvalitetom izložaka je izrazila žaljenje što hrvatska likovna scena nije više zastupljena na američkom tlu, a od predstavljenih umjetnika posebnu pozornost je izazvala hrvatsko londonska slikarica Sanja Šakić, svojom preciznom figuracijom te pulski slikar Ivan Obrovac svojim slikarskim mapama, kao kvalitetnom načinu predstavljanja pripradajućem art marketu.  

Hari Ivančić, kojemu je ovo već treće predstavljanje u New Yorku, već je tradicionalno bio primjećen, dok je velike pohvale primio i Miroslav Blažeković, slikar iz Zagreba.  

Vlasnici galerija i art dealeri koji su posjetili Inter Imago Armory su najavili suradnju sa organizatorima kako bi zajedničkim snagama omogućili hrvatskim slikarima promociju i kontinuitet na američko tržište umjetninama.    

Zastupljeni umjetnici na izložbi:      
1. DARIA DOLANSKY  MAJDAK, Zagreb/Geometrijska apstrakcija s kolorističkim odmakom
2. HARI IVANČIĆ, Buzet/ Snaga lirske apstrakcije
3. MIROSLAV BLAŽEKOVIĆ, Zagreb / Individualan pristup tradiciji nove slike
4. STJEPAN PERKOVIĆ, Split / Eemocije kao podloga vješte slikarske priče
5. ERNA KRSTIĆ, Rijeka / Recentna nadogradnja pop arta
6. OSTREK MARINA, Rijeka / Naracija u maniri nadrealizma
7. IVAN  OBROVAC, Pula / Boja i grafizam u vizualnoj harmoniji
8. LIDIJA MATULIN, Sveta Marija/ Apstrakcija i kontrasti visokih tonaliteta
9. VICTORIA MILETIĆ, Dubrovnik / Univerzalnost umjetnosti
10. IVANA IVANKOVIĆ MILOGLAV, Dubrovnik / Suvremeni slikarski mediteran
11. ORLANDO MOHOROVIĆ,Rijeka /Čisti oblici, kontrast i osnovna boja
12. SANJA ŠAKIĆ, London/ Dekorativni vizualni kontrast
13. KOLJA BERIŠAJ, New York / Figuracija, tekstura, nadrealizam
14. LEA BURATOVIĆ, Dubrovnik/ Snaga minimalizma
15. NINA BRKIĆ, Zagreb/ Tekstura, boja i kontrasti

13. 3. 2012.
Marketing
marketing
Tražiš Posao?
Ponuda
Poslova!

jooble