Urban Cult
Izložbe
marketing

Otvorene prijave za Zgraf 11

EduZgraf poziva sve zainteresirane da se prijave na natječaj za sudjelovanje na međunarodnoj studentskoj izložbi naziva Krenimo od početka. Poziv je upućen svim nacionalnim i internacionalnim studentima i studenticama koji se unutar svojih studijskih grupa bave grafičkim dizajnom i vizualnim komunikacijama.
Zgraf 11 u suradnji s kustoskim tandemom Ivana Meštrov i Mihaela Richter, voditeljicama edukacijskog projekta Kustoska platforma, donosi jednu novinu: EduZgraf, obrazovni program i kreativnu platformu, koja će se održavati od 15. ožujka do 5. travnja 2012. u Zagrebu u prostorima Galerije PU (SC), Teatra &TD (SC), Galerije Ulupuh i Galerije Permanenta.    

Naslov izložbe je parafraza međunarodnog manifesta grafičkih dizajnera First Things First, objavljenog 1964. godine i revidiranog 2000. godine, koji sukladno s promjenama u polju oglašavanja, grafičkog dizajna, gospodarstva i kulture, preispituje sve goruće dileme unutar struke i poziva na redefiniranje prioriteta kroz poticanje diskusije između obrazovnog sektora, dizajnerske prakse i institucija podrške.  

Danas kada su grafički dizajn i vizualne komunikacije neizostavni oblikovatelji našeg okoliša, edukacijski proces u tom polju nameće se kao jedan od bitnih prostora propitivanja njihovih uloga i društvenih prioriteta. Komunikacijski aspekt nepresušno je polje eksperimenta i stvaranja novih alata i značenja što istovremeno otvara i pitanje odgovornosti i utjecaja dizajna.

Stoga je i namjera ovog poziva propitati načine, forme, ciljeve projekata i realizacija nastalih unutar formativnog razdoblja dizajnera. Teme nisu striktno određene jer je upravo selekcijski i izložbeni proces prilika za istraživanje i sučeljavanje s temama, pristupima i naglascima novih dizajnerskih praksi. 

Radovi mogu biti realizirani, koncipirani kao idejna rješenja ili nastali posebno za ovu priliku. Mogu biti izvedeni u bilo kojem mediju i odnositi se na specifični segment vizualnih komunikacija (ilustracija, fotografija, tipografija) ili audio-vizualne medije.  

Selektirani autori i njihovi radovi bit će, uz izložbenu prezentaciju, predstavljeni na virtualnoj izložbi u sklopu webstranice www.zgraf.hr, te uvršteni unutar dvojezičnog kataloga Zgrafa 11.  

Rok za prijavu radova je do 1.3.2012. Prijave se mogu napraviti isključivo preko web stranice Zgrafa.

9. 2. 2012.  
Marketing
marketing
Tražiš Posao?
Ponuda
Poslova!

jooble