Urban Cult
Izložbe
marketing

Otvorenje izložbe „Mijene žene“ Željke Gradski

Kulturni klub O'grada poziva na otvorenje  izložbe „ Mijene žene“ autorice Željke Gradski, u subotu, 28. 1.  s početkom u 18 sati  (Trg siječanjskih žrtava 8).
Željka Gradski rođena je u Zagrebu, 14. studenog 1975. Godine. 26 godina kasnije diplomirala je na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu. Aktivna je na hrvatskoj likovnoj sceni od 1997. i otad redovito izlaže na skupnim (40) i samostalnim (18) izložbama. Bavi se fotografijom, slikarstvom i crtanjem te pedagoškim radom na području likovne kulture.

Odgaja sina Nou i kći Evu. Interes i inspiraciju pronalazi u istraživanju intimnih, često autobiografskih  tema i stanja koja se tiču osobnog nutarnjeg rasta i razvoja.
Članica je HDLU-a i HZSU-a, te dobitnica nekoliko nagrada i priznanja.

Predgovor pov. umj. Nirvane Silnović
Plakat-Željka-Gradski-txt.jpg
" I told Her the Moon was a magical thing, that it shone gold in winter and silver in spring"
Umjesto vječnog pitanja što žene žele, Željkine slike nam nude odgovor na pitanje tko su/što su zapravo žene? Naizgled jednostavno pitanje u Željkinom umjetničkom svijetu ima višestruke odgovore. Na slikama pretežito malog formata pojavljuje se glavna protagonistica, Žena, uhvaćena u različitim emotivnim i fizičkim oblicima. Slike su jednostavnog, ali upečatljivog kolorita koji se sastoji od dominantne crvene, crne i bijele boje u kombinaciji sa zlatnom i srebrnom, te s ponegdje apliciranim isječcima iz novina ili su popraćene rukom napisanim tekstom. »Žena kao anđeo, majka, ratnica, kuharica, zavodnica, supruga... žena kao dijete, muškarac, umjetnica.... Tužna žena, zaigrana, kreativna, destruktivna, radosna, izgubljena, nađena...« Žena je to kakvom se vidi sama umjetnica, međutim njena djela nisu samo neposredni odraz njene vlastite osobnosti i ženstvenosti. Riječ je o univerzalnoj Ženi u kojoj se svaka od nas može prepoznati. Na slikama su prikazani ženski likovi čije se emocije i uloge mijenjaju od slike do slike. Ponegdje je ona sretna i nasmiješena, a ponegdje ima sjetno zatvorene oči. Iako gledajući ih možda nećete saznati što one žele, vidjet ćete cijeli spektar onoga što jesu i mogu biti. A Žene na Željkinim slikama mogu uistinu istovremeno biti toliko toga. Male slike za velike Žene!

Izložba ostaje otvorena do 28.2.2012.

26. 1. 2012.
Marketing
marketing
Tražiš Posao?
Ponuda
Poslova!

jooble