Urban Cult
Izložbe
marketing

Izložba "World to come" Martine Grlić u Galeriji događanja KCP-a

U Galeriji događanja 27. siječnja otvara se izložba "World to come" akademske slikarice Martine Grlić. Ova mlada autorica predstavlja se zagrebačkoj publici svojom trećom samostalnom izložbom. 
World to Come izložba je koja nastavlja tematsku cjelinu Martine Grlić u kojoj umjetnica odabire  takozvano doba izobilja, pedesete godine u Americi, za svoj slikarski motiv. Vrijeme entuzijazma kapitalizma, uređenog društva u kojemu svatko zna svoje mjesto, umjetnica prikazuje gotovo hiperrealistično.
 
Smješteni u tipske interijere i prikazani u svakodnevnim, obiteljskim situacijama, uz televizor i Coca Colu. Prividna idila narušena je stalnom opasnošću od vanjskog neprijatelja. Duck and Cover naziv je koji nose sve slike na ovoj izložbi, a označava metodu osobne zaštite od moguće nuklearne katastrofe koja je pedesetih godina bila zastupljena u medijima i prakticirana u školama kako bi pripremila građane na mogući napad.
 
Kontrastiranjem prividne idile i stalne prijetnje koja se nad njom nadvija, umjetnica razotkriva lice i naličje istog sustava koji s jedne strane stvara privid sigurnosti dok s druge neprestano proizvodi strah tražeći u njemu opravdanje za vlastite postupke i promašaje.
 
Izložba se može pogledati do 18. veljače radnim danom od 10 do 21 sat i subotom od 10 do 13 sati.

24. 1. 2012.
Marketing
marketing
Tražiš Posao?
Ponuda
Poslova!

jooble