Urban Cult
Izložbe
marketing

Izložba fotografija Keitha Richardsa u Profil Megastoru

Izložba fotografija Keitha Richardsa tijekom zadnjih 20-tak godina njegove karijere pod nazivom Život biti će predstavljena publici od 02. do 16.veljače u Profil Megasoru, Bogovićeva 7.
Otvorenju izložbe bit će prisutan autor ekskulzivnih fotografija Keitha Richardsa, gospodin Brian Rašić.

O autoru

Brian Rasic (rođen 1954. u Beogradu), već je tridesetak godina jedan od najcjenjenijih i najzaposlenijih svjetskih rock fotografa. Od kada se krajem sedamdesetih godina iz Beograda preselio u London, Branislav Rašić-Raša postao je nezaobilazno ime rock fotografije, autor koji je redovito fotografirao najveće zvijezde svjetske rock scene (www.brianrasic.com).

U godinama nakon dolaska u London Branislav Rašić ubrzano je gradio karijeru vrhunskog fotografa,. objavljujući nakon brojnih jugoslavenskih publikacija fotografije u svim prestižnim britanskim i svjetskim magazinima i novinama (od NME do Vogue).

Ime Briana Rasica danas je sinonim za vrhunsku rock fotografiju, koncertnu i studijsku, a njegovu ljubav prema fotografiji prati i jednaka sklonost rock glazbi. Upravo na tom spoju zvuka i slike Raša je pronašao „treću dimenziju“ koja njegovim radovima daje dodatnu kvalitetu. Bez obzira da li se radi o ikonama rock i pop glazbe koje je fotografirao (od Frank Sinatra do The Rolling Stones), ili novim zvijezdama  muzike s kojima redovito surađuje (Rihanna, Lady Gaga), Rašićeve fotografije vrhunski su primjeri dokumentarističke i studijske fotografije koje pored čitatelja najviše vole i cijene upravo glazbenici s kojima radi.  

S mnogima od njih Rašić je postao obar prijatelj. Pored Davida Bowieja, za kojega je radio kao službeni fotograf, ili David Gilmoura iz Pink Floyda  koji je također Rašićev klijent, jedan od njih je i Keith Richards, s kojime se upoznao tokom suradnje kao službeni fotograf Rolling Stonesa.

Krajem 2011., prestižne britanske novine The Guardian uvrstile su sugestivnu Rašićevu fotografiju Amy Winehouse, nastalu na njenom zadnjem koncertu u Beogradu, među jednu od najboljih fotografija prošle godine.

Rolling Stonese je prvi put gledao 1973. u Švicarskoj, a fotografirao 1976. na koncertu u zagrebačkom Domu sportova i od tada se obostrana profesionalna priča pretvorila u jednu od Rašiću privatno najomiljenijih odiseja s najvećim rock sastavom na svijetu.

Nakon što ih je fotografirao u mnogim okolnostima (uključujući i najveći ikad održani koncert Rolling Stonesa u Rio de Janeiru, na plaži Copacabana 18.2.2006., pred 1,5 milijuna ljudi, kao službeni fotograf), za potrebe promocije autobiografske knjige Keitha Richardsa „Life“, Rašić je s Richardsom u studenom 2011. proveo nekoliko dana, ekskluzivno ga snimajući u Londonu.

 Portreti koji su tada nastali pripadaju nekima od najsugestivnijih Richardsovim snimaka, na kojima se upravo bliskost dvojice suradnika nameće kao dodatna  kvaliteta koja je vrhunskom profesionalnom odnosu donijela neposrednost susreta prijatelja. Ako je objektiv fotografskog aparata „objektivan“, Rašićeva najveća prednost je što u susretu s glazbenicima poput Richardsa uspijeva dobiti „subjektivan“, privatan, „odgovor“ osobe s kojom radi, što njegovim fotografijama daje drugima neuhvatljivu otkrivalačku i prijateljsku dimenziju nekih od najvećih ikona pop kulture.  
Hrvoje Horvat

19. 1. 2012.
Marketing
marketing
Tražiš Posao?
Ponuda
Poslova!

jooble