Urban Cult
Izložbe
marketing

Važna imena grafičkog dizajna u Zagrebu

Do kraja ovog mjeseca traju prijave za sudjelovanje na Međunarodnoj izložbi grafičkog dizajna i vizualnih komunikacija - Zgraf 11 koje je raspisala Hrvatska udruga likovnih umjetnika primijenjenih umjetnosti.
Odabrani radovi bit će izloženi na glavnoj izložbi Zgrafa koja će se održati od 15. ožujka do 5. travnja 2012. te će biti predstavljeni u katalogu festivala. Glavna izložba Zgraf-a međunarodnog je karaktera i obuhvaća:
a) recentne selektirane radove s područja grafičkog dizajna i vizualnih komunikacija te
b) izložbu odabranih radova nastalih na temu “Danas je jučer bila budućnost” kojom će se baviti jedanaesto izdanje Zgrafa. Kroz ovu temu Zgraf 11 otvorit će pitanja o odnosu dizajna i društvene i političke modernizacije u postindustrijskom vremenu te afirmirati ideju dizajna koji je više na strani društvenog razvoja nego pukog ekonomskog rasta.

Prijave radova za oba dijela izložbe zaprimaju se do 31. siječnja 2012.

Radovi se mogu prijaviti isključivo putem obrasca za prijavu postavljenog na stranicama Zgrafa (http://www.zgraf.hr/zgraf-11/sudjelovanje/).

O pobjedniku Zgrafa 11 odlučivat će petočlani Međunarodni ocjenjivački sud u čijem su sastavu važna imena grafičkog dizajna poput Ricka Poynora britanskog teoretičara dizajna te autora brojnih zapaženih knjiga o vezi grafičkog dizajna, tipografije i suvremene kulture. Član ocjenjivačkog suda bit će i pobjednik Zgrafa 10, Niklaus  Troxler (Švicarska), jedan je od svjetski najpriznatijih grafičkih dizajnera te dobitnik mnogobrojnih nagrada i priznanja.

Njima će se pridružiti  Huda Smitshuijzen AbiFares (Libanon/Nizozemska), autorica, nekoliko knjiga i brojnih članaka na temu višejezične komunikacije i suvremenog dizajna na Bliskom Istoku te Barbara deWilde (SAD), poznata po svojim radovima za djela zvučnih autora poput nobelovke Toni Morrison, kompozitora Randyja Newmana i Stevea Reicha te velikog broja pisaca, od Austena i Nabokova do Achebea i Updikea. Peti član žirija, Boris Ljubičić (Hrvatska), priznato je hrvatsko ime svjetskog dizajna. Njegovi radovi putuju po svjetskim dizajnerskim metropolama te dobivaju brojna priznanja i nagrade u SAD-u, Europi i Japanu.

U sklopu programa Zgrafa hrvatska će publika imati priliku slušati predavanja članova Međunarodnog ocjenjivačkog suda koja će se odvijati u dvorani Gorgona zagrebačkog Muzeja suvremene umjetnosti.

13. 1. 2012.
Marketing
marketing
Tražiš Posao?
Ponuda
Poslova!

jooble