Urban Cult
Izložbe
marketing

Izložba 'Zlatne i srebrne točke'

U četvrtak 20. listopada u 20 sati u HDD galeriji otvara se izložba Zlatne i srebrne točke – Vizualizacija pučke glazbe otoka Krka, autora Sabine Barbiš i Marija Depicolzuanea.
Serija od 15 plakata koja će biti predstavljena na izložbi rezultat je samoniciranog projekta u kojem autori vizualnim sredstvima interpretiraju odabrane skladbe iz pučke kulturne tradicije otoka Krka.

Osnovni grafički uzorci korišteni na plakatima – dominantne "zlatne i srebrne točke" po kojima je serija i dobila ime – temeljeni su na preciznom sustavu transkripcije glazbe, koji je, specifično za potrebe zapisivanja lokalnih pjesama ili njihovog prijevoda iz standardne notacije, razvio melograf Ivan Pavačić Jecalićev.

U tom je smislu i vizualna igra koja se odvija njihovim variranjem unaprijed definirana sasvim konkretnim auditivnim sadržajem koji stoji iza svakog od plakata, te je podržana tekstovima pjesama koji teku simultano s grafičkim prijevodom glazbe. Odgovarajući tradicijski i ambijentalni kontekst kojem pripada ovako tematizirana baština predstavljen je i kroz brižno odabrane fotografske motive na koje su grafički uzorci aplicirani.

Dizajn u ovom projektu preuzima ulogu svojevrsnog tumača i medijatora, ne samo između auditivnog i vizualnog, nego i između tradicije i suvremenosti. Uz same plakate, na izložbi će se moći i preslušavati skladbe interpretirane na svakom od njih, a popratna publikacija tiskana uz izložbu sadrži tekstove Maroja Mrduljaša i Ivana Pavačića Jecalićeva.

Otvorenje je u četvrtak, 20. listopada, u 20 sati, a izložba će se moći pogledati zaključno do 1. studenog.

Razgovor
s autorima i njihovim gostima održat će se 27. listopada s početkom u 20 sati.

19. 10. 2011.
Marketing
marketing
Tražiš Posao?
Ponuda
Poslova!

jooble