Urban Cult
Film
marketing

Četvrtak na Fantastic Zagreb Film Festivalu

Program Fantastic Zagreb Film Festivala u četvrtak donosi tri naslova: u 20.30 h u kinu Europa prikazat će se japanski film Gejša protiv Ninje, a u 21.30 h na Tuškancu slijedi kultni horor Leptirica u režiji Đorđa Kadijevića. Festivalska filmska večer završava meksičkim hororcem To smo mi Jorge Michela Graua u 23.30 h. Osim filmova održat će se i panel diskusija usko vezana uz program Japanski eksploatacijski film. 
Gejša vs. Ninja (Geisha vs. Ninja) redateljski je prvijenac Gô Ohare, autora sa bogatim iskustvom u novom valu niskobudžetne žanrovske japanske kinemtografije, koji je dosad uglavnom radio kao koregraf akcijskih scena. Ovo je priča o gejši koja uz pomoć mača traga za ubojicom vlastita oca. 

Film Leptirica Đorđa Kadijevića iz 1973. prvi je horor film snimljen u bivšoj Jugoslaviji, a u vrijeme kada je prikazan izazvao je burne reakcije. Riječ je o ostvarenju nastalom prema motivima pripovjetke Devedeset godina poslije Milovana Glišića, pisca klasika srpskog seoskog realizma. U središtu ove strašne priče je Sava Savanović, poznatiji kao prvi srpski vampir. Bio je tema mnogih legendi, a vjeruje se da je, kao i u filmu, zaista živio u mlinu koji se nalazi u Zarožju u Bajinoj Bašti. Nakon projekcije filma održat će se Q&A sa autorom Đorđem Kadijevićem.

To smo mi (We are what we are) redatelja Jorge Michela Graua alegorijska je priča o čudovišnom kanibalizmu usredotočena na siromašnu obitelj iz Mexico Cityja, koja nakon smrti glave obitelji pokušava održati fanatični ritual otimanja i konzumiranja onih koji su niže na društvenom hranidbenom lancu.

Pored spomenutih filmova, četvrtak donosi i popratni sadržaj – panel diskusiju na temu Gdje je granica između umjetnosti i eksploatacije? Uz regionalne profesionalce bit će govora o razvoju eksploatacijskog filma, gdje su granice, cenzura ili ne, eskapizam, kulturološke razlike i gledalačke navike, pinku eiga, softcore podžanr. Kakva je prostor slobode za autore japanskog novog vala, revitalizacija eksploatacijskog filma i različiti autorski pristupi… Na diskusiji će sudjelovati novinar i pisac Velimir Grgić, filmski kritičar i teoretičar Dejan Ognjanović  te scenarist Srpskog filma Aleksandar Radivojević.
Marketing
marketing
Tražiš Posao?
Ponuda
Poslova!

jooble