Urban Cult
Glazba
marketing

Suzanne Vega večeras nastupa na Gradecu

Svjetski popularna američka kantautorica, Suzanne Vega, večeras će održati svoj drugi samostalni koncert u Hrvatskoj.
Nastup počinje u 21 sat na sceni Gradec, a u glazbenu čaroliju na gornjem gradu prvo će nas uvesti mlada Viktorija Novosel, pobjednica Supertalenta 2010. Po svoju ulaznicu za ovo glazbeno putovanje požurite u Turistički informativni centar (Trg bana J. Jelačića) ili na www.ulaznice.hr, a za one koji čekaju zadnji trenutak na Gradecu će od 20 sati biti otvorena blagajna.   

Večeras će zagrebački gornji grad biti mjesto istinske glazbene čarolije jer na Gradecu nastupa glazbena zvijezda koja je svjetsku glazbenu scenu zadužila s nekoliko albuma i hitovima koje radijski urednici ne prestaju uvrštavati u eter, a to su skladbe „Luka“ i „Tom's dinner“. Nakon izuzetno uspješnog albuma prvijenca, 1985., Suzanne Vega je izdala niz drugih albuma, izuzetno dobro prihvaćenih od glazbene publike i kritike.

Njezin Solitude Standing iz 1987. zauzeo je 2. mjesto britanske top ljestvice najslušanijih albuma, osvojio tri nominacije za Nagradu Grammy i, naposljetku, postigao platinastu tiražu. Pjesmom „Luka“, koja se popela na 3. mjesto američke hit top ljestvice, o prestrašenom i zlostavljenom dječaku, svraća pozornost na sebe kao osjećajna osoba koja se ne boji govoriti o problemima koji je okružuju...

U istom duhu progovara i albumom Beauty & Crime (2007.) posvećenom tragediji 9/11, gubitku brata i rodnom gradu New Yorku.
Viki_novosel-petko3-txt.jpg
Viktoriji Novosel, pobjednici prošlogodišnjeg Supertalenta, ispunio se san budući da ju je Suzanne Vega odabrala kao posebnu gošću na koncertu. O večerašnjem nastupu, tremi i uzbuđenju prije izlaska na scenu govorila je jučer u Glazbenom showu Dalibora Petka na Narodnom radiju. Slušatelji su bili oduševljeni Viktorijinom izvedbom skladbe „Luka“ ali i njezinom interpretacijom skladbe „Gdje dunav ljubi nebo“, hrvatske dive Josipe Lisac. Budući da uskoro kreće u studio, Viktorijini nastupi na eminentnim ovogodišnjim događanjima kao što su koncert Suzanne Vega, festivalu Cest is the best i Špancirfestu, daju poseban značaj njezinoj glazbenoj priči prije samog izlaska albuma. Viktorijin glazbeni prvijenac bit će objavljen ove jeseni, a sadržavat će domaći i inozemni repertoar.   

Ulaznice za koncert još uvijek možete kupiti putem prodajnog sustava www.ulaznice.hr te u pretprodaji u Turističkom informativnom centru (Trg bana J. Jelačića). Blagajna na Gradecu bit će otvorena od 20 sati.

K
oncert počinje u 21 sat, cijena ulaznice iznosi 200 kuna, a broj mjesta je ograničen na 660.
Marketing
marketing
Tražiš Posao?
Ponuda
Poslova!

jooble