Urban Cult
Izložbe
marketing

Izložba 'Transparentni prostori' u Galeriji Kiosk

Transparentni prostori je naziv izložbe autorice Nine Bešlić koja će se otvoriti 09.06. u četvrtak 2011.g. sa početkom u 21 h u Galeriji Kiosk bivša 10m2 iza Galerije SC. Izložba ostaje otvorena do 30.06. 2011.
Naziv proizlazi iz same tehnike rada koja je upravo svojim karakterom stvorila proziran prostor.  

Ovo je još jedan u nizu radova u kojima se autorica bavi prostornošću slike kombinirajući različite tehnike u nekonvencionalnom obliku. U ovom radu spaja transparentne slojeve (dijapozitive) uslikanih kadrova. Transparentne slike odabranih kadrova uslikanih iz različitih pozicija, te složeni jedan iza drugoga, naglašavaju dubinu prostora. Slaganjem slojeva u vrlo malim razmacima, dubina prostora se pojačava. U jednom trenutku dvodimenzionalni dijapozitivi prerastaju u potenciranu dubinu prostora. Sama ideja se rodila  na razini medija i tehnike, tj. eksperimentiranjem; teknika je dozvolila da se tako nešto i dogodi. Trodimenzionalni prostor više nije iluzija na dvodimenzionalnoj plohi već  stvarnost (zbilja ) koja stoji ispred nas.  

Odabirom malog formata autorica je željela zadržati trenutak uslikane scene - kadra. Zabilježene situacije i događaji unutar malih formata dijapozitiva kao da su zamrznule pojedini događaj i zabilježile ga zauvijek. Mali format, minijatura, svojom dimenzijom je uspio zadržati toplinu trenutka. Gledatelj se mora jako približiti uslikanom kadru i doslovno se zagledati u detalje kako bi mogao doživjeti prikazanu situacju, a prizori unutar kadra gotovo da se miču. Prostor prikazane scene uvlači gledatelja u sebe i traži apsolutnu koncentraciju i usredotočenje. Poput malog kina nižu se sličice detalja ljudi i situacija. U ovom slučaju odabrane su scene prirode, parka, isječak grada, križanje, kvart u podne, obitelj, prijatelji.... Autorica je za ovu izložbu odabrala scene koje su pomalo zaboravljene u suvremenom načinu života, kao mali podsjetnik ili spomenar. Priče su postavljene u 10 malih kutija, a svaka kutija priča svoju priču.  

Sve informacije na http://www.sczg.hr/galerija/
O autorici

Nina Bešlić (1979. Banja Luka, BiH) diplomirala je slikarstvo 2003. godine na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu gdje tijekom studija pohađa izborni kolegij novih medija. Radi kao likovni umjetnik, pedagog i grafički dizajner. Bavi se edukacijom i terapijom kroz kreativne medije i radionice, surađuje sa brojnim udrugama (Ambidekster, ULA, Udruga za kreativni socijalni rad te učilištima (CEKAO, Tanay).  Sudjelovala na brojnim skupnim izložbama u zemlji inozemstvu. Član HDLU-a i HSZU-a.  

Samostalne izložbe:
2010. Divergencija slike 3, Galerija Događanja, Zagreb
2009. Divergencija slike 2, Galerija Nano-Artenativa, Zagreb
2008. Dematerijalizacija prostora i dematerijalizacija, Kripta crkve Uzvišenje sv. Križa, Trogir
2008. Dematerijalizacija prostora, Galerija CEKAO, Zagreb
2008. Dematerijalizacija, Gradska knjižnica Solin
2006. Divergencija slike 1, Muzej Vitturi, Kaštel Sućurac
2005. City Light ( sa Majom Rožman), Galerija SC, Zagreb
2004. Tijelo u prostoru, tijelo kao simbol, Kulturni dom Zvonimir, Solin  

beslic.nina@gmail.com
http://www.ninabeslic.com/
Marketing
marketing
Tražiš Posao?
Ponuda
Poslova!

jooble