Urban Cult
Izložbe
marketing

Izložba Nenada Voriha

U Galeriji Vladimir Filakovac, Dubrava 51 a, otvara se 2. svibnja u 19 sati izložba akademskog slikara NENADA VORIHA pod nazivom Svevremenski retro.
Fantastična sceničnost prizora slika, ali i rafiniranost boja na platnu u kojima je isprepleteno mnogo referenci u poseban i autentičan umjetnikov izričaj, svrstava Nenada Voriha među inventivnije, a samim time i originalnije pripadnike suvremene slikarske generacije, na širem prostoru regije izvan lokalnih granica.

U središtu zanimanja stoji grad, viđen kao simbol dinamike i modernosti. Arhitektonski projekti odnose se na grad budućnosti – zamalo u opreci spram klasične arhitekture, koja se osuđuje kao statična i monumentalna. Gotovo utopijski gradovi kao trajno gradilište u vječnom kretanju i nadograđivanju, u kojima su monolitni neboderi, kakve je, primjerice, projektirao Antonio Sant Elia tvore golemu, povezanu, višerazinsku konurbaciju. Međusobnim prožimanjem oblika i planova u kretanju, te uznemirenim linijama, Vorih nastoji ostvariti senzacije ritma velegradskog života. Odbacuje statičnost, rastavlja oblike u linije i točkice, primjenjuje oštre kontraste jarkih boja. Smisleno gradi više slojeva slike koje ekspresivnim nanosima manjih i većih točkica, crtica i blokova, stapa u jedinstvenu cjelinu, gdje mogu egzistirati samo u međusobnom prožimanju. Sam pokret dodatno je naglašen komplementarnošću boja iz kojih isijava svjetlost i potezima kistom koji odaju ekspresivnu gestu.
         
Način na koji je obrađen motiv, kompozicija, perspektiva, kadriranje, tonska paleta i svjetlo, opisuju Nenada Voriha kao slikara dinamike, boja, svjetla i ekspresivnosti. 
Ivana Školnik

Galerija je otvorena radnim danom od 10 do 19 sati. Izložba se može razgledati do 19. svibnja 2011. Ulaz je besplatan.
Marketing
marketing
Tražiš Posao?
Ponuda
Poslova!

jooble