Urban Cult
Glazba
marketing

Misteriozni glazbeni krimić u plavoj oktavi

U stilu slavne Agathe Christie, u petak 1.4. u Plavoj oktavi Zagrebačke filharmonije nastavljamo pratiti misteriozni "glazbeni krimić" u kojem se po prvi put susrećemo s više novopronađenih djela jednoga od naših najvećih skladatelja - jednog i neponovljivog Borisa Papandopula!
Maestro Papandopulo imao je običaj autografe svojih djela često poklanjati nekom od prijatelja glazbenika - a da ih pritom ne bi ni kopirao ni prepisao. Jednom zaboravljena, mnogima od njih otad se gubi svaki trag. Računa se da ih ima više od 100. A opravdano se sumnja da su već mnoga završila i u smeću...

Nakon jednogodišnje mukotrpne potrage
"po prašnjavim tavanima, memljivim podrumima, garažama, ladicama privatnih stanova, ali i važnim svjetskim arhivima", muzikolog Davor Merkaš otkrio je više od 60 takvih djela - i na taj način divnu Papandopulovu glazbu spasio za budućnost! Zagrebačka filharmonija prihvatila je izazov da nekolicinu ovih orkestralnih skladbi u svojoj Plavoj oktavi po prvi put ponovno predstavi javnosti. A najnovije takvo djelo - Marche Arabe Symphonique - jest i jedno od najegzotičnijih, vjerojatno i hrvatskoj glazbi općenito.

Nakon Papandopula mladi i uspješni honkonški maestro Perry So izvest će Ravelovu Alboradu del gracioso, a naš uspješni klarinetist s mjestom rada i boravka u Španjolskoj - Radovan Cavallin predstavit će se u antologijskom Koncertu za klarinet "oca američke glazbe" Aarona Coplanda. Kao u svakom dobrom krimiću, rasplet će se dogoditi na samome kraju, a on će te večeri doći u obliku Coplandove slavne suite Appalachian Spring.

Ne propustite ovoj uzbudljivi glazbeni krimić i doživite nova glazbena "otkrića" - u petak 1.4. samo u Plavoj oktavi!
Marketing
marketing
Tražiš Posao?
Ponuda
Poslova!

jooble