Urban Cult
Izložbe
marketing

100.000 kuna nagradni fond za Hrvatski foto izazov

Hrvatski foto izazov – Algebra i Rovinj Photodays organiziraju najveće natjecateljsko okupljanje zaljubljenika u fotografiju – po prvi puta u čak 7 hrvatskih gradova!
"Hrvatski foto izazov", najveće foto natjecanje u Hrvatskoj, održat će se u sedam gradova u razdoblju od ožujka do lipnja, a bit će jedno u nizu događanja koja prethode nacionalnom festivalu fotografije u Rovinju. "Hrvatski foto izazov" održava se u organizaciji hrvatskog fotografskog festivala "Rovinj Photodays" i Učilišta Algebra, a najuspjelije fotografije bit će izložene u sklopu grupne izložbe na sljedećem Photodays okupljanju.

"Hrvatski foto izazov", jedno od najvećih fotografskih natjecanja, održat će se u sedam hrvatskih gradova od travnja do lipnja u zajedničkoj organizaciji hrvatskog fotografskog festivala "Rovinj Photodays" i vodećeg regionalnog informatičkog učilišta Algebra. Ova fotografska manifestacija svojevrsna je najava ovogodišnjeg festivala "Rovinj Photodays" te predstavlja jedno od događanja koja prethode ovom najvećem okupljanju fotografske zajednice u Hrvatskoj.

Koncept natjecanja zamišljen je kao fotografska ruta koja se održava u Splitu, Zadru, Rijeci, Puli, Osijeku, Zagrebu i Rovinju. Riječ je o prvom natjecanju koje se može pohvaliti nacionalnom pokrivenosti i opsegom tema. Najuspješnije fotografije bit će prikazane u sklopu grupne izložbe na sljedećem festivalu "Rovinj Photodays" čime će sudionici dobiti priliku za dodatnu promociju. Izborom atraktivnih lokacija po gradovima također se želi oplemeniti kulturna ponuda grada čime se podiže i kulturološka vrijednost ovakvog tipa natjecanja.

Foto izazov u svakom gradu započinje u petak poslijepodne, otvorenim predavanjem i demonstracijom  tzv. 'ulične fotografije', a start svake gradske rute predviđen je za subotu u 10:00 sati, u centru grada. Zbog ograničenog broja mjesta na predavanjima, organizatori apeliraju na zainteresirane da se što prije prijave putem službenog portala www.fotoizazov.com. Sve sudionike očekuju vrijedne nagrade, a najbolje očekuje profesionalna oprema, putovanja i stručni tečajevi sa bogatim nagradnim fondom od 100.000,00 kuna.      

Stručni žiri, sastavljen od poznatih hrvatskih fotografa i fotografskih stručnjaka s dugogodišnjim iskustvom, čeka težak posao selekcije pristiglih radova pri čemu će se ocjenjivati kreativnost, izvornost, inovativnost i izvedbena kvaliteta fotografije. Oni će morati izabrati po tri najbolje fotografije u svakoj od osam službenih kategorija i za svaki grad.

Tematske cjeline su u svakom gradu iste, a obuhvaćaju retro, style portret, paparazzi, makro, reklamnu, turističku i panoramsku fotografiju te, za kraj, slobodnu temu. Natjecatelji neće morati prijaviti fotografiju u svakoj od kategorija. Ocjenjivački sud usporedit će fotografije svih finalista, u svim gradovima, te će, po završetku posljednjeg foto izazova koji će se održati u sklopu fotografskog festivala "Rovinj Photodays" u lipnju, odabrati pobjednike ovog velikog natječaja.

Raspored održavanja natjecanja
Natjecanje "Hrvatski foto izazov" održat će se u sljedećim gradovima:
-         Split – 2. travnja
-         Zadar – 9. travnja
-         Rijeka – 16. travnja
-         Pula – 7. svibnja
-         Osijek 14. svibnja
-         Zagreb – 21. svibnja
-         Rovinj 11. lipnja  

Za otvorene radionice o digitalnoj fotografiji i natječaj je obavezna prijava putem službenog web portala www.fotoizazov.com, putem kojeg se primaju prijave sudionika i natjecatelja. Također, po završetku svake foto rute, natjecatelji će morati putem ovog portala prijaviti fotografije za natječaj, kako bi stručno povjerenstvo i publika mogli ocijeniti radove.
Marketing
marketing
Tražiš Posao?
Ponuda
Poslova!

jooble