Urban Cult
Cool tura
marketing

Predstava Medeja u polukružnoj dvorani Teatra &TD

Predstavu „Medeja“, redateljice Marine Petković Liker,  možete pogledati 1. i 2. travnja, u polukružnoj dvorani Teatra &TD, s početkom u 20 sati.
Predstava se bavi istraživačkim autorskim radom i pokušajem novog čitanja Medeje. Analizirajući međuljudske odnose i društveno političke obrasce te principe djelovanja i odlučivanja unutar odnosa muškarca i žene, ljubavi i mržnje, organskog i razumskog, novog i starog, bijesa i rezignacije...  redateljica postavlja Medeju koja govori o svijetu u kojem živimo.  

Cijena ulaznice
: 50/25 kn za studente
medeja3-txt.jpg
Živimo li u svijetu čiji su akteri prisiljeni činiti drastične poteze? Gotovo intuitivno znamo da novac, uspjeh i ambicija nisu isto što i sreća ali ih, svejedno, bezglavo ganjamo. Medeja čini nešto drugačije; vraća se svojim iskonskim načelima kako bi ostvarila konačno dobro.  

Kroz istraživački autorski rad ova predstava nanovo čita "Medeju". Ona nije ljubomorna i histerična luđakinja čak ni kada izvede najdrastičniji čin: čedomorstvo. Koristeći minimalni pokret, rezonantni glas glumaca i strogu ljepotu Euripidovog stiha izvedba istražuje sukob civilizacijskog i organskog.  

Nagrađivani glumci Marija Škaričić (Medeja), Marko Makovičić (Jazon/Kreont/Egej) i Ana Karić (hibridna uloga Zborovođe) omogućuju Euripidovim stihovima da ih čujete, osjetite ali i razumijete. Zvuk njihova govora i moć glasa koji izvire iz utrobe traži tijela iz publike u kojima će nastaviti rezonirati isto kao što mitovi rezoniraju u našoj podsvijesti.            

Glume:
Marija Škaričić, Marko Makovičić, Ana Karić
Redateljica:
Marina Petković Liker
Dramaturg:
Marjan Alčevski
Koreografkinja
: Silvia Marchig
Scenograf: Ivan Dobran
Kostimografkinja:
Zdravka Ivandija
Producentica:
Danijela Terek
Skladatelj:
Darko Horvat  
Marketing
marketing
Tražiš Posao?
Ponuda
Poslova!

jooble