Urban Cult
Glazba
marketing

Play & Pray for Japan – humanitarni koncert za Japan

Potaknuti događajima u Japanu, duboko suosjećajući s narodom Japana i njihovom strašnom tragedijom, najavljujemo veliki humanitarni koncert PLAY & PRAY FOR JAPAN koji će Zagrebačka filharmonija prirediti u ponedjeljak 4. travnja u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog u Zagrebu s početkom u 20 sati.
Ovim koncertom Zagrebačka filharmonija se pridružuje nizu vodećih europskih orkestara u međunarodnoj umjetničkoj inicijativi " Play & Pray for Japan" za pomoć stradalom Japanu.
japan_vizual2-txt.jpg
Zagrebačka filharmonija svakodnevno prati razvoj događaja u Japanu, a s ovom dalekom zemljom vežu je i posebne veze, jer je veliki japanski maestro Kazushi Ôno - u našim najtežim godinama, u jeku Domovinskoga rata - ispisao čak šest godina povijesti našega orkestra. Zagrebačka filharmonija dakako nije zaboravila niti veliku donaciju od čak milijun njemačkih maraka kojom je Japan u to isto vrijeme omogućio kupovinu novih vrijednih instrumenata za orkestar.

Iako je maestro Ôno potvrdio da će ravnati ovim koncertom, zdravstveni razlozi nažalost su ga spriječili u planiranom dolasku u Zagreb. Njegovu je ulogu odmah preuzeo veliki prijatelj Zagrebačke filharmonije maestro Uroš Lajovic, koji će zajedno sa Zagrebačkim filharmoničarima u ponedjeljak 4.4. izvesti Tragičnu uvertiru Johannesa Brahmsa i Petu simfoniju Ludwiga van Beethovena.

U ime maestra Ônoa publici u dvorani obratit će se njegova supruga Yuriko Ôno. Stihovima pjesme Pobratimstvo lica u svemiru Tina Ujevića i njihovom humanom porukom "Ne boj se! Nisi sam!" u izvedbi dramskog umjetnika Gorana Matovića simbolično će biti poslana poruka prijateljstva, a zborskim pokličem U boj, u boj iz Zrinjskog Ivana pl. Zajca uz sudjelovanje Zbora Ivan Goran Kovačić i podrška narodu Japana da smogne snage i ne preda se strahotama koje su ga zatekle.

Ulaz na koncert bit će slobodan,
a Zagrebačka filharmonija poziva sve ljude dobre volje da pruže svoju pomoć za Japan donacijom na poseban broj žiro računa Hrvatskoga crvenog križa 234000 – 1511555516 pozivom na 02. Dobrovoljni novčani prilozi moći će se predavati i na za to posebno organiziram mjestima na samom koncertu.

Suorganizator koncerta je dugogodišnji partner Zagrebačke filharmonije BCC Services. Vjerujemo da će se cjelokupna javnost i mediji pridružiti našoj želji da ovim koncertom pružimo ruku pomoći prijateljskom Japanu i pokažemo da glazba doista nema granica.
Marketing
marketing
Tražiš Posao?
Ponuda
Poslova!

jooble